Olde Veste is kampioen van de eerste klasse
Olde Veste is kampioen van de eerste klasse Foto: Jacob Westra

Mannenvoetbal: Olde Veste is kampioen en alle andere wedstrijden

· leestijd 2 minuten Sport

STEENWIJKERLAND - Olde Veste heeft afgelopen zaterdag met een 0-6 overwinning op vv Groningen het kampioenschap behaald en promoveert naar de hoofdklasse. In dit op één na laatste voetbalweekeinde vielen trouwens nog meer beslissingen.

Oranje Nassau Groningen en Winsum worden volgend seizoen ingeruild als tegenstander door Berkum en DETO. Door de 6-0 overwinning wist Olde Veste na dertien seizoenen eerste klasse de stap omhoog te maken. Mehran Ali Pour Asli, Dave Kuurman (twee maal) en Jeffrey Dijkstra (drie maal) maakten duidelijk wie de betere ploeg in Groningen was.

Derde klasse A
Willemsoord - SWZ 0-7

De thuisclub had de pech de laatste thuiswedstrijd de koploper te ontvangen. De club uit Sneek is nog volop op jacht naar de titel en gaf Willemsoord dan ook geen kans.

Vierde klasse D (Oost)
CSV 28 - VHK 2-3

VHK maakte er een spannend duel van en won via treffers van Edward Rook (twee maal) en Ton Kroek. Door de winst blijven de kansen op nacompetitie geheel open voor VHK.

Vijfde klasse G
Steenwijk - VCG 4-2

Jurre Krist, Winchell Keus en twee treffers van Wessel Busscher hielpen Steenwijk aan de belangrijke winst. Door de overwinning schaart Steenwijk zich in de rij om de nacompetitie.

Steenwijker Boys - Nagele 2-1 

De topper viel in het voordeel van de Boys uit door treffers van Lucas Kloeten en Kevin de Vries. Door deze drie punter mag de Boys blijven hopen op een prijs. Maar daarbij is het wel afhankelijk van de andere uitslagen.

MSC - SVBS 77 6-0 

De ploeg uit Belt Schutsloot kon het feestje van de koploper niet verstoren en leed een duidelijke 6-0 nederlaag.

NKVV - Blokzijl 7-0

Ook bij NKVV had Blokzijl weinig in de melk te brokkelen. Uiteindelijk stopte de teller van de thuisclub bij 7-0.

Zondag
Tweede klasse
Zuidwolde - VENO 2-1

De 2-1 nederlaag heeft voor VENO geen gevolgen maar de thuisclub ontliep daardoor wel rechtstreekse degradatie en zal extra wedstrijden moeten spelen voor lijfsbehoud. Stefan Vis scoorde namens de ploeg uit Vollenhove.

Derde klasse D
Steenwijkerwold - USV 6-0

De thuisclub walste de tegenstander helemaal plat en won uiteindelijk met 6-0. Jan Oord en Henk Jan Timmerman brachten Steenwijkerwold op 2-0. Vervolgens eiste Colin Peemen de hoofdrol op door vier maal te scoren.

Olyphia – Oldemarkt 2-4 

Aan de laatste wedstrijd als trainer van Olyphia hield Peter Pot geen lekker gevoel over. Door treffers van Jesse Schokker (twee maal), Jorrit Minnema en Wouter van der Vegt won Oldemarkt met 4-2.

Oranje Zwart – Oldeholtpade 0-1

Oranje Zwart verloor met minimale cijfers van de nummer drie van de ranglijst.

Vierde klasse A
BEW – Smilde 1-2

BEW gaat een spannende week tegemoet want als het volgende week bij concurrent VWC wint kan het de extra wedstrijdenreeks nog ontlopen. In het duel tegen Smilde wist Daan Pit wel te scoren maar wist BEW geen nederlaag te voorkomen.

Steenwijker Boys – VWC 4-0. 

Steenwijker Boys heeft alles in eigen hand wat als het volgende week in Ruinerwold wint gaat het naar de derde klasse. In het duel tegen VWC wisten Jarno Muis, Seyit Ata (twee maal) en Jesper Wellink te scoren.

Vijfde klasse A
Uffelte – Scheerwolde 4-2

Wout Piest en Patrick Punter wisten wel te scoren namens Scheerwolde maar uiteindelijk bleek Uffelte de betere.

Oosterstreek - Kuinre 2-5

Gezien de stand op de ranglijst heeft Kuinre de extra wedstrijden reeks binnen. Ook bij Oosterstreek liet het zien de betere te zijn. Stefan Versluis, Niek Hendriksen (twee maal), Mike Boerstra en Sander Pit namen de treffers voor hun rekening.

Giethoorn – Stanfries 1-2 

Giethoorn heeft het koploper Stanfries heel lastig kunnen maken maar uiteindelijk gingen de bezoekers er vandoor met de winst. Tom Smit was succesvol namens de thuisclub.

Wapserveen – Blankenham 6-1 

Blankenham heeft de verrassende zege van vorige week geen vervolg kunnen geven.

Steenwijkerwold wint met 6-0
Hervormde kerk Vledder
Ledenvergadering Dorpsbelang Vledder gaat over woningbouw, dorpshuis en ontmoetingsplein Westerveld 28 apr, 13:00
Afbeelding
Provinciale Staten investeren 8 miljoen euro in Nieuwe Energie Overijssel Algemeen 28 apr, 12:00
Vorige editie Bevrijdingsfestival
Het Bevrijdingsfestival Overijssel volg je live bij Oost Cultuur 28 apr, 10:00