Erwin van Luik gaat op de schouders
Erwin van Luik gaat op de schouders Foto: Aangeleverd

Afscheidswedstrijd voor Erwin van Luik

Sport

STEENWIJK - Erwin van Luik heeft vrijdagavond afscheid genomen van het eerste elftal van Olde Veste. Het werd een weerzien van de kampioensteams van 2008/2009, dat destijds opnieuw naar de eerste klasse promoveerde en het huidige eerste elftal dat kortgeleden de stap naar de vierde divisie (hoofdklasse) bewerkstelligde. 

Onder een goede publieke belangstelling zagen de OV-supporters enkele oudgedienden het veld betreden. Niels van der Zandt, Friso Bakker, Andrik Bolding, Jeroen Braad, Tim Grasmeijer, Peter Pot en gastspelers Mark Homme van der Veen en Wilco van Luik zijn bekende namen uit het verleden van de club en nu vormden ze met aanvoerder Erwin van Luik de tegenstander van de huidige generatie. 

Het werd een wedstrijd waarin de gezelligheid voor op stond, al wilde het huidige eerste elftal wel even laten zien waarom het de terechte kampioen van de eerste klasse E was geworden. Bij de Erwin van Luik Boys stond Tom Holleboom, ook een selectiespeler in 2008/2009, onder de lat. Deze doelman liet zien geen schietschijf te willen worden. Een zware overtreding op de stervende zwaan van der Zandt werd door de arbiter als strafschop bestempeld en aanvoerder van Luik klaarde zelf het klusje. Deze treffer kreeg nog een toetje toen Mark Homme van der Veen vanaf de middellijn de bal de kruising injoeg. Uiteraard op de schouders en de benodigde aandacht kreeg Erwin van Luik, die tijdens zijn actieve carrière nog een boete van de KNVB kreeg opgelegd, het afscheid dat hij verdiende.  

Erwin van Luik speelde 500 wedstrijden voor Olde Veste

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.