Lentekampioen Dick Teunis (links) en clubkampioen Auke van Urk
Lentekampioen Dick Teunis (links) en clubkampioen Auke van Urk Foto: Aangeleverd

Seizoen Schaakclub Steenwijk gaat van start

Sport

STEENWIJK - Met de jaarvergadering op dinsdag 23 augustus ging voor Schaakclub Steenwijk het seizoen 2022-2023 van start. Omdat de twee vorige seizoenen nogal verstoord werden door de corona-pandemie, sprak voorzitter Roel Kreulen de hoop en verwachting uit dat dit jaar de competities zonder vertraging doorgang kunnen vinden.

De club zal met minimaal vijf teams deelnemen aan de competitie van de Friese bond en zal daarnaast spelers leveren voor de drie TAL-teams in de zaterdagse landelijke bondscompetitie. De schaakverenigingen uit Heerenveen en Wolvega zorgen voor de verdere invulling. Deze competities starten in oktober en september.

Financieel staat de club er goed voor en de contributies blijven gehandhaafd op de al jaren geldende bedragen. Penningmeester Jon Derks kondigde wel aan dat de zaalhuur flink gestegen is door de voor Ons Dorpshuis oplopende (verwarmings)kosten en dat in de toekomst een verhoging van de bijdragen “zeker niet uitgesloten is”. Hij volgt duidelijk de landelijke politiek. Wedstrijdleider Geert Duiven kondigde een wijziging aan in de puntentelling per partij. De leden gaven hem toestemming dat een jaartje uit te proberen.

Kampioenen

De kampioensbekers 2021-2022 werden uitgereikt aan respectievelijk Auke van Urk (clubkampioen), Dick Teunis (lentekampioen), Peter de Korver (snelschaak) en Matthijs Kuipers (rapidschaak). Deze laatste kreeg te horen dat als hij ook komend seizoen zijn tegenstanders weet voor te blijven de beker definitief voor hem is na winst drie maal achtereen.

Dinsdagavond 30 augustus gaat de interne competitie van start op basis van een bij loting vastgestelde startlijst. Nieuwe spelers kunnen zich – ook in de loop van het seizoen – melden bij de wedstrijdleider (zie website) en worden dan door de wedstrijdleider geruisloos ingepast.

Kemphaan
Vogel excursie Gaasterland op zaterdag 4 mei 2024 Algemeen Ingezonden 16 uur geleden
Afbeelding
Zomerse Exoten-Expeditie voor jongeren in Nationaal Park Steenwijkerland 17 uur geleden
Jannie Mol bij de huldiging 65 jaar lid, Jannie Baas (links) en Marie Strating -
Vrouwen van Nu Polder II/Steenwijkerwold viert 75-jarige jubileum in de Proefkolonie Steenwijkerland 19 uur geleden
De nieuwe trainer Peter Joustra -
Dubbelinterview: Peter Joustra volgt Hans Nijmeyer op als trainer van DIOS Sport 20 uur geleden
De tuin aan de Van Goghstraat
Tuincafé op zaterdag 4 mei in Steenwijk-West Steenwijk 23 uur geleden
Afbeelding
Automobilist gewond na aanrijding met trekker aan de Jan van Nassauweg in Giethoorn Met tien foto's 2 mei, 20:57
Afbeelding
Op maandag Workshop Fiets- en wandelapp Fietsknoop in Bibliotheek Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 2 mei, 19:00
Henk Holterman
Henk Holterman neemt afscheid van zijn werkzame leven bij Het Eethuisje van Kringloopwinkel Steenwijk Steenwijkerland 2 mei, 17:25
Frans en Jannie de Groot zijn beiden heel actief bij ANBO-PCOB Steenwijk -
PCOB Steenwijk is 40 jaar: 'Je kunt nog veel als je ouder bent' Steenwijk 2 mei, 15:30