Afbeelding
Foto: Frithjof Kjer

Crossminton Steenwijk organiseert toernooi met gratis kennismakingsclinic

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJK - Op zondag 26 maart 2023 organiseert Crossminton Steenwijk het toernooi Crossminton Challenge Steenwijk 2023. Spelers uit het hele land zullen gaan strijden in de categorieën Jeugd onder 16, Recreanten en Pro om de felbegeerde Crossminton Challenge Cup. Dit toernooi is het eerste toernooi van een reeks van vier nationale toernooien die jaarlijks worden georganiseerd.Het toernooi vindt plaats in het Racket- en Fitnesscentrum Steenwijk en duurt van 10.00 - 16.00 uur. 

Een aantal deelnemers van Crossminton Steenwijk zal proberen in de recreantenklasse de titel in de wacht te slepen. In de PRO-categorie is nationaal kampioen Marcel van der Laan de favoriet om de Challenge Cup te pakken. 

GRATIS kennismaking
Crossminton is voor velen een nieuwe sport. Iedereen is van harte welkom om tijdens het toernooi kennis te maken met deze toegankelijke racketsport.Uiteraard kan er gekeken worden naar zeer spannende partijen maar om echt de sport te leren kennen, wordt de mogelijkheid geboden om zelf actief crossminton te ervaren.Tijdens het toernooi worden daarvoor tussen 13.00 - 14.00 uur twee banen gereserveerd waarop belangstellenden gratis crossminton kunnen spelen. Deskundige begeleiding zal aanwezig zijn om de beginselen van het spel uit te leggen. Maar durf jij de uitdaging aan om mee te doen aan het toernooi? Stuur dan vóór 19 maart een mail naar crossminton.nl@gmail.com.

Wat is Crossminton?
Crossminton is een jonge sport en laat zich omschrijven als een combinatie van tennis, badminton en squash.Zowel in het materiaal, de techniek en het wedstrijdveld zijn elementen van deze drie bekende sporten terug te vinden.Het racket is het beste aan te duiden als een mini-squash racket en een wedstrijd wordt gespeeld op een halve tennisbaan.De twee speelhelften liggen 12,8 meter uit elkaar en er is geen net.De speeder (mini shuttle) is kleiner en zwaarder dan een traditionele badminton shuttle waardoor de grote afstand te overbruggen is en er snelle slagenwisselingen ontstaan.De sport is zowel indoor als outdoor te beoefenen.

Crossminton Steenwijk speelt wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19.00-20.00 uur in het Racket-en Fitnesscentrum Steenwijk.  

Charity Oppers (rechts) en Paula Bierma
Gratis training Samen Dementievriendelijk in Vollenhove Steenwijkerland 13 uur geleden
Knooppunt 33 aan de Onnastraat in Steenwijk
Op maandag Workshop Fiets- en wandelapp Fietsknoop in Bibliotheek Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 13 uur geleden
Henk Holterman
Henk Holterman neemt afscheid van zijn werkzame leven bij Het Eethuisje van Kringloopwinkel Steenwijk Steenwijkerland 15 uur geleden
Frans en Jannie de Groot zijn beiden heel actief bij ANBO-PCOB Steenwijk -
PCOB Steenwijk is 40 jaar: 'Je kunt nog veel als je ouder bent' Steenwijk 17 uur geleden
Afbeelding
Ondernemers Steenwijk Vestingstad houden winactie voor Moederdag Steenwijk 19 uur geleden
Bluebettes
Noorderboog bedankt vrijwilligers wederom met spetterend feest Steenwijk 19 uur geleden
Steenwijker mannenkoor
Steenwijker mannenkoor houdt inloopavond: 'Welkom en zing mee' Cultuur 22 uur geleden
Afbeelding
Duurzaam Willemsoord organiseert op 29 mei informatieavond over zonnepark Steenwijkerland 23 uur geleden
Sjef Damhuis houdt zijn lezing in Hoogthij
Lezing Sjef Damhuis over nazi-terreur in Steenwijk: MFC Hoogthij met 200 bezoekers twee keer uitverkocht Steenwijkerland gisteren