AGOVV wint het toernooi
AGOVV wint het toernooi Foto: Hilda Knol

Update fotoverslag: AGOVV wint Walking Football Toernooi van vv Steenwijk

· leestijd 2 minuten Sport Insta-Dekop

STEENWIJK - Het zestigplusteam van AGOVV heeft vrijdagmiddag het Walking Football Toernooi van vv Steenwijk gewonnen. Dit team scoorde 22 goals en mocht daarom een grote beker in ontvangst nemen.

“Om te winnen, moet je zorgen dat je niet verliest,” verklaart aanvoerder Eric Schakel van AGOVV na afloop het succes. Het team uit Apeldoorn dat al een aantal jaren samenspeelt en vaak voor toernooien wordt uitgenodigd, heeft de verdediging goed op orde. Van daaruit combineren de zestigplussers erop los en scoren ze veelvuldig. 


Jan Brouwer reikt aan Eric Schakel van winnaar AGOVV de beker uit - Foto: Hilda Knol

Rohda Raalte en VV Steenwijk 1 en 3 scoren meeste Fair Play-punten

VV Steenwijk 2 levert ook een goede prestatie. Het team wordt winnaar van poule C met 18 goals. In poule B zegeviert Twenterand 1 met 20 goals. Alle drie poulewinnaars krijgen als beloning een wedstrijdbal. De Fair Play Cup is voor Rohda Raalte. VV Steenwijk 1 en 3 krijgen evenveel Fair Play-punten van de scheidsrechters, maar na loting mag Raalte de cup mee naar huis nemen. In totaal doen 18 teams mee aan het toernooi, waaronder buurverenigingen FC Meppel, HZVV en Vitesse ‘63. Ieder team speelt vijf wedstrijden in zijn eigen poule. Er zijn geen kruisfinales. Dat vindt AGOVV wel jammer. “We hadden graag nog een finale gespeeld,” klinkt het.


Wout Krist neemt namens poulewinnaar Steenwijk 2 de bal in ontvangst - Foto: Hilda Knol

Het toernooi wordt onder vrijwel ideale omstandigheden afgewerkt. De zon schijnt uitbundig, de EHBO krijgt weinig te doen, de wedstrijden verlopen sportief en de sfeer is gemoedelijk. Vanaf 11.00 uur komen de 18 teams aan op het sportcomplex van vv Steenwijk in De Groene Long. Dat zijn er zo veel, dat de club niet genoeg kleedkamers heeft. Hockeyclub MHC springt bij en stelt drie kleedkamers beschikbaar voor de teams van vv Steenwijk en het viertal vrouwen dat meedoet. Angelica Braam treedt op als speaker en kondigt telkens de twintig minuten durende wedstrijden aan. Ook bedankt ze de sponsors, waaronder gemeente Steenwijkerland, Electroworld Oosterhof, Albert Heijn Etten  en Theo Peters Groente en Fruit.

Ouwe-jongens-krentenbrood

Mede-organisator Jan Brouwer kijkt tevreden terug op het zonovergoten toernooi. “Het kon niet beter. De sfeer was geweldig: ouwe-jongens-krentenbrood.” De organisatie krijgt complimenten van de deelnemende teams dat de organisatie het aandurfde om een ander puntensysteem uit te proberen. “Het team dat de meeste doelpunten heeft gemaakt, is de winnaar, de tegendoelpunten tellen niet mee,” legt hij uit. Doel daarvan is om de teams te prikkelen niet teveel voor de goal te blijven hangen. Brouwer moet echter toegeven dat dit doel niet helemaal gehaald is. Nog steeds ziet hij veel verdedigers voor de goals opduiken. Voordeel is wel volgens meerdere deelnemers dat het de druk van de ketel haalt bij veel spelers en ze vrijer kunnen spelen. Het maakt nu minder uit of je een wedstrijd wint of verliest. En dat vergroot het plezier, wat bij Walking Football natuurlijk belangrijker is dan prestatie. 

Vrijwilliger Reni Kroon doet nog de suggestie om net als bij handbal een halve cirkel voor de goals aan te leggen, waarin de verdedigers niet mogen komen. “We gaan nog evalueren en zullen dat zeker meenemen,” reageert Brouwer. Volgend jaar komt er weer een Walking Football Toernooi, dat staat wat hem betreft nu al vast. 


Henk Groenink aan de bal, midden: Jan Pit - Foto: Hilda Knol 


FC Meppel (in het groen) - Foto: Hilda Knol 

Marco Tjassink speelt de bal naar Wout Krist
Frans van der Velden (links) wacht op de bal, rechts Andries Groenink
Henk Groenink aan de bal, midden: Jan Pit
Jan Brouwer reikt de bal uit aan de aanvoerder van poulewinnaar Twenterand 1
Wout Krist neemt namens poulewinnaar Steenwijk 2 de bal in ontvangst
Eric Schakel van toernooiwinnaar AGOVV
Speaker Angelica Braam
FC Meppel (in het groen)
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 18 mei, 10:00
Breek door je Bubbel
VSBfonds ondersteunt verbindende ideeën met impuls 'Breek door je Bubbel' Algemeen 18 mei, 08:00