Jan Mulder is de trainer van Steenwijkerwold
Jan Mulder is de trainer van Steenwijkerwold Foto: Helmich Lubberts

Vooruitblik voetbalcompetitie vrouwenteams in Steenwijkerland

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJKERLAND - In het weekeinde van 23 en 24 september gaat er weer een start gemaakt worden met de voetbalcompetitie. Ook  de diverse vrouwenteams uit Steenwijkerland beginnen dan aan hun nieuwe voetbaljaar. 

Het gedegradeerde eerste elftal van Olde Veste zal dit seizoen uitkomen in de derde klasse N. Tijdens die wedstrijdenreeks zal het onder andere Steenwijkerwold gaan tegen komen. Beide ploegen hebben een nieuwe trainer. Waar Steenwijkerwold Jan Mulder aanstelde als nieuwe oefenmeester, wist Olde Veste Frank Snijder te strikken als nieuwe trainer. De 23 jarige PABO-student was al langere tijd actief bij de vrouwenafdeling van Olde Veste doordat hij de afwezige Richard Bruintjes verving. Maar nu heeft Olde Veste Frank Snijder officieel aangesteld als hooftrainer. “Vanaf december ben ik bij het eerste vrouwenteam van Olde Veste betrokken en ondanks dat de resultaten niet geweldig waren heb ik het als zeer leuk ervaren,“ geeft Frank Snijder aan. “Deze groep speelsters was gewoon te jong en te onervaren om in de tweede klasse te spelen. Voetballend konden ze het wel aan, maar op diverse andere vlakken kwamen we gewoon te kort.” De nieuwe Olde Veste oefenmeester wil met zijn selectie om de prijzen mee doen. “Deze derde klasse is een uitdaging maar wel een hele leuke.” 

Steenwijkerwold heeft de door de wol geverfde Jan Mulder als trainer weten te strikken. De Steenwijker was eerder zeer succesvol als oefenmeester bij onder andere de vrouwenteams van Havelte en SC Genemuiden. Beide ploegen hebben hoofdzakelijk Friese tegenstanders. 

Ook het gepromoveerde SVBS komt dit jaar uit in de derde klasse en komt daar allemaal ploegen uit Drenthe tegen. Ook het eerste vrouwenelftal van FC Meppel/Alcides staat op  het lijstje van tegenstanders. “We gaan het meemaken,“ geeft SVBS/VHK trainer Bert Laan heel enthousiast aan. “Het is allemaal nieuw en het zal duidelijk zijn dat we niet direct kampioensaspiratie hebben. Ik hoop op een gelijkwaardige competitie met veel leuke wedstrijden.” De selectie van SVBS/VHK is ongewijzigd. 

Ondanks dat vv Steenwijk heel knap als derde eindigde op de eindranglijst, blijft het in de vierde klasse. De vierde klasse 2 is geheel regionaal want ook het tweede team van FC Oldemarkt komt uit in deze klasse. Ook het eerste vrouwenteam van FC Oldemarkt komt uit in de vierde klasse. Het team zal komend voetbal jaar Friesland weer doorkruisen want op het lijstje tegenstanders staan Zeerobben (Harlingen) en HJSC (Hommerts). Maar ook De Blesse behoort tot de tegenstanders. In het verleden was de vijfde klasse A altijd puur regionaal, maar die kwalificatie behoort tot het verleden. Het tweede team van SVBS/VHK, Steenwijkerwold en Olde Veste behoren nog tot het deelnemersveld. Nu zijn SC Joure  V1, Genemuiden V3 en Ens V1 de tegenstanders. 

Voordat de competitie van de vrouwen van start gaat, spelen de voetbalsters eerst in de bekercompetitie. Net als bij  de mannen gaat deze ook deze zaterdag van start. Het eerste team van Olde Veste zal een uitwedstrijd spelen bij Vitesse terwijl OV 2 in eigen huis Steenwijkerwold zal ontvangen. Steenwijk gaat op visite bij FC Oldemarkt 1. SVBS/VHK doet niet mee aan de bekercompetitie.

Cliënten en begeleider aan de slag in de keuken van De Otterskooi
Jonge mensen met dementie koken voor familieleden in Restaurant De Otterskooi Steenwijkerland 16 uur geleden
De Oldenhof
Tuinieren op De Oldenhof bovenal gezond en gezellig: Stichting zoekt vrijwilligers Steenwijkerland 17 uur geleden
Jeroen en Heleen Kiewiet en hun twee kinderen
Caterent Catering & Verhuur betrekt bedrijfspand aan de Eeser Gaard Partnerbijdrages Insta-Dekop 19 uur geleden