Wedstrijdmoment Steenwijkerwold 3 tegen Olde Veste 2
Wedstrijdmoment Steenwijkerwold 3 tegen Olde Veste 2 Foto: Gerrie van der Hogen

Competitie Vrouwenvoetbal op zaterdag 29 januari

· leestijd 2 minuten Sport

STEENWIJKERLAND - Na een verlengde winterstop, vanwege de corona, is op zaterdag 29 januari ook de competitie bij het vrouwenvoetbal weer van start gegaan. Daarbij waren er ook weer allerlei ontwikkelingen. Olde Veste heeft geen staf meer en Steenwijkerwold voegt twee teams samen.

Het eerste team van ‘d Olde Veste ‘54 zit ineens zonder technische staf. Leider Johan Oosterhof en trainer Bert de Ruiter legden vorige week beiden hun functie neer. De oefenmeester was dit jaar voor het eerste seizoen werkzaam bij Olde Veste. Bij Steenwijkerwold speelde het tweede team haar laatste wedstrijd. Op papier had de club genoeg spelers voor drie elftallen maar in werkelijkheid bleek dit niet het geval te zijn. Bijna wekelijks kwam een elftal speelsters te kort. De club heeft nu besloten om het tweede en derde team samen te voegen en te gaan spelen in de vijfde klasse.

SVM V2 – Steenwijk V1 2-4 (2-2)
De herstart van het seizoen leverde vv Steenwijk direct weer drie punten op. In Marknesse wist het team van trainer Rik Kingma na de rust het verschil te maken. Na een 2-0 achterstand bleef Steenwijk aardig voetballen en kwam voor de rust nog op gelijke hoogte. Shannon Jollie maakte de eerste treffer in 2022 waarna Leonie Oosterhuis de stand in evenwicht bracht. Na de thee bleek opnieuw dat Steenwijk de betere ploeg was en via twee treffers van Cheyenne Kingma stelde het de drie punten veilig. Door de winst nestelt Steenwijk zich steviger op plaats twee van de ranglijst. Volgende week komt koploper Urk, dat verrassend gelijk speelde bij middenmoter Rouveen, naar Steenwijk.

Steenwijkerwold V2 – Espel V1 0-8
Steenwijker verloor de wedstrijd voor de rust toen tegenstander Espel echt domineerde en het verschil al maakte. Na de rust kwam het spel wel meer in evenwicht maar Steenwijkerwold wist geen eretreffer te maken.

5 klasse 06
Koploper SVBS/VHK kwam niet in actie doordat tegenstander Genemuiden, vanwege corona, niet kon spelen.

Olympia V2 – FC Oldemarkt V2 3-3 (1-1)
De harde wind in Hasselt had nog al wat invloed op de wedstrijd en daarnaast wist de keeper van de thuisclub zich te onderscheiden door veel ballen tegen te houden. Na een 1-0 achterstand wist Dion Jonker de gelijkmaker binnen te werken. Na de rust kwam Oldemarkt twee maal op achterstand maar in beide gevallen was het Manon Poelsema die Oldemarkt aan een treffer hielp.

SV Steenwijkerwold V3 – Olde Veste V2 1-0 (1-0)
De burenruzie tussen Steenwijkerwold V3 en Olde Veste V2 eindigde in een 1-0 overwinning voor de thuisclub. De teams waren aan elkaar gewaagd maar Olde Veste had meer balbezit. Steenwijkerwold verdedigde sterk zodat de tegenstander niet tot uitgespeelde kansen kwam en kwam er een schot op het doel dan stond gelegenheidskeeper Moniek op de goede plek. Uit een van de spaarzame aanvallen van Steenwijkerwold kwam spits Lisa Kranendonk in balbezit. Ze draaide goed bij haar man weg en haalde vanaf 20 meter uit de bal vloog met een boog over de keeper en belandde strak onder de lat het doel in. Na de rust werd er fel gestreden maar er werd niet meer gescoord zodat de 3 punten in ‘t Wold bleven.

Olde Veste - Jubbega eindigde op 21 januari in 4-0
Update met reactie bestuur Olde Veste: Jubbega trekt zich terug uit competitie: Olde Veste zakt naar tweede plaats Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Moment Design Collectief viert nieuwe naam Feel it! met gratis fotosessies Steenwijkerland 16 uur geleden
Afbeelding
Eerbetoon ter gelegenheid van 80e verjaardag: Overzichtstentoonstelling fotograaf Rutger ten Broeke uit Baarlo bij Museum Hilversum Cultuur 16 uur geleden
Werkoverleg organisatoren
Vrijwilligers Congres in Vollehoven: 'Graag trekken we een blik met vrijwilligers voor jullie open' Steenwijkerland 18 uur geleden
Sjef Damhuis bij het graf van Renze de Ruiter
Vanwege grote belangstelling tweede lezing Sjef Damhuis op 29 april over Einsatzkommando van Steenwijk Steenwijkerland 17 apr, 20:36
Piet Bijker in actie als scheidsrechter bij de jeugd -
Kopduel met scheidsrechter Piet Bijker: 'Nog nooit een wedstrijd hoeven staken' Met vijf foto's 17 apr, 18:00