Olde Veste verliest van Broekster Boys
Olde Veste verliest van Broekster Boys Foto: Jacob Westra

Mannenvoetbal: Steenwijk wint derby van Steenwijker Boys

Sport Insta-Dekop

STEENWIJKERLAND - De bal rolt weer in de competitie van de mannenvoetbalteams. VV Steenwijk neemt revanche op plaatsgenoot Steenwijker Boys en wint met 5-3. Olde Veste verliest van Broekster Boys.

De wedstrijd tussen buren vv Steenwijk en Steenwijker Boys is een waar spektakelstuk geworden. De thuisploeg scoort voor de rust twee keer, maar na de hervatting komen The Boys terug tot 2-2. Daarna scoort Steenwijk weer. Scheidsrechter Paulisma bestraft Janco van der Voort van The Boys vervolgens met een rode kaart. De laatste vijftien minuten volgen nog drie doelpunten, zodat de eindstand 5-3 wordt. Al met al is het een harde wedstrijd, waarbij meerdere spelers geblesseerd raken.

Olde Vest kent valse start

Olde Veste kent een valse start in de eerste klasse. Het team verliest met 5-1 van Broekster Boys. De eretreffer wordt gemaakt door Jeffrey Dijkstra. Zie fotoverslag van Jacob Westra en van Broekster Boys:

Ook FC Oldemarkt krijgt een flink pak slaag. Tegen Gorredijk wordt het 0-6. Dat geldt voor SVBS’77 in overtreffende trap. Alicides scoort 12 keer, SVBS’77 één keer. Tussen BEW en Scheerwolde wordt het eveneens een doelpuntenfestijn: 8-1. Blankenham krijgt evenveel tegendoelpunten, maar scoort zelf niet tegen sv Hoogersmilde: 8-0. Kuinre wint wel van vv Diever-Wapse met 1-2. VENO-Steenwijkerwold wordt 1-0 en HHCombi- Giethoorn 3-4. De uitwedstrijd van VHK tegen Creil-Bant eindigt in een gelijkspel: 1-1.

Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 18 mei, 16:00
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 18 mei, 14:00
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 18 mei, 10:00
Breek door je Bubbel
VSBfonds ondersteunt verbindende ideeën met impuls 'Breek door je Bubbel' Algemeen 18 mei, 08:00