Vorig treffen tussen de twee Steenwijker rivalen
Vorig treffen tussen de twee Steenwijker rivalen Foto: Ben Flobbe

Vooruitblik derby Steenwijker Boys - vv Steenwijk op 20 mei: ‘We gaan er een geweldige mooie happening van maken’

· leestijd 2 minuten Sport

STEENWIJK - Op zaterdag 20 mei is de derby van de Steenwijker Boys tegen vv Steenwijk. De twee trainers blikken alvast vooruit.

De competitieleider van de KNVB had het allemaal mooi voor ogen. Op de laatste speeldag zou het treffen tussen Steenwijker Boys en vv Steenwijk wel eens van cruciaal belang kunnen zijn en voor een geweldige apotheose kunnen zorgen. Maar beide teams lieten dit seizoen zien veel te sterk voor de tegenstanders in deze vijfde klasse G te zijn. Weken geleden stelde Steenwijker Boys directe promotie via het kampioenschap al veilig, terwijl Steenwijk het toetje van de nacompetitie in het vooruitzicht heeft. 

Alle ogen gericht op 10 juni

Voor Henk Akkerman is het allemaal heel duidelijk. “Volgende week wordt een bijzondere wedstrijd, maar alle ogen zullen gericht moeten zijn op 10 juni. Dan is de promotiewedstrijd. Iedereen zal ook de belangen van die wedstrijd moeten inzien,” is de trainer van vv Steenwijk van mening. “We hebben gelukkig geen spelers die op scherp staan dus wat dat betreft zal iedereen zaterdag kunnen spelen. Spelers met kleine pijntjes zullen we sparen.” Afgelopen zaterdag viel Nick Jansen in aanloop naar de verloren wedstrijd tegen Angelslo uit. “Als hij deze week nog last heeft, zal Nick wat mij betreft niet spelen. Maar ja een wedstrijd tegen de Boys blijft natuurlijk wel bijzonder. Ik twijfel er aan of het echte vuurwerk binnen de lijnen zal zijn.” 

De Boys terechte kampioen

De 3-2 nederlaag tegen Angelslo was volgens Akkerman wel terecht. “Zij moesten de derde periode nog veilig stellen en bij ons is die druk er natuurlijk al even af. Dat maakte echt het verschil.” De oefenmeester van Steenwijk is wel van mening dat Steenwijker Boys de terechte kampioen is. “De ervaring die de ploeg heeft, maakt dat ze terecht de nummer één zijn.” Dat Steenwijk de terechte nummer twee in deze vijfde klasse is, staat voor Akkerman ook vast. “Voetballend hebben we meer dan alle andere ploegen, dus de stand op de ranglijst is goed.” 

Ook Klaas van der Veen deelt de mening van Akkerman dat de beste twee ploegen boven aan staan. “Ze hebben beiden wel meer voetballend vermogen al verbaast het me wel dat een ploeg als CEC overal naast grijpt,” geeft de trainer van De Boys aan. Over aanstaande zaterdag is Van der Veen kort: “We gaan er een geweldige mooie happening van maken.”

Afscheid Klaas van der Veen

Zaterdag won Steenwijker Boys meer dan terecht van Zuidwolde. Twee treffers van Justin Torn en eenmaal Jordy Blijham leverden een 3-1 winst op. “Het was heel slordig, dat zal zaterdag wel anders moeten,” lacht van Van der Veen die weet dat zijn ploeg op scherp zal staan. “We zijn helemaal compleet en kunnen er een leuke laatste wedstrijd van maken. Bij ons is er geen druk, we willen gewoon laten zien dat we de terechte kampioen zijn.” Voor Van der Veen zal het een bijzondere middag zijn want aan zijn trainerscarrière zal dan een einde komen. “Ik wil wat meer tijd voor mezelf en niet altijd meer de verplichtingen hebben om wekelijks op het veld te staan. Met dit kampioenschap en zaterdag de winst zou een mooie einde betekenen.”
Aanvang: 14.30 uur.

Door Menno Mollema

Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 18 mei, 16:00
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 18 mei, 14:00
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 18 mei, 10:00
Breek door je Bubbel
VSBfonds ondersteunt verbindende ideeën met impuls 'Breek door je Bubbel' Algemeen 18 mei, 08:00
Afbeelding
55ste editie Wielerspektakel Steenwijk Sport 17 mei, 20:35