Teamfoto van Dios
Teamfoto van Dios Foto: aangeleverd

DIOS zegeviert met 3-2 winst tegen SET-UP IJsselmuiden H3

· leestijd 2 minuten Sport

OLDEMARKT- Een ijzersterk DIOS mocht afgelopen vrijdag weer 3 punten bijschrijven aan hun puntentotaal. Hiermee staan ze met 6 punten uit 3 wedstrijden, op een 5e plaats in de Derde Divisie. Na een 0-2 achterstand wisten de lange mannen dit om te buigen naar winst, met een zinderende 5e en beslissende set als toetje.

Coach Hans Nijmeier moest het doen zonder passerloper Marco Plat, maar beschikte verder over 9 fitte spelers. Voorafgaande aan de wedstrijd, zette de spelers de arbitrage in de spotlights. Het was deze week de ‘Week van de Scheidsrechter’. Met wat lekkernij en een paar mooie woorden, werd er middels applaus dank betuigd voor de inzet van de arbitrage. 

De wedstrijd was begonnen en de tegenstander SET-UP liet meteen zien dat zij verdedigend goed onderlegd waren. DIOS had veel moeite om tot directe punten te komen. Veel ballen werden verdedigd en lange rally’s waren het gevolg. Spelverdeler Miquel Verbeek wist met veel variatie in de verdeling, zijn aanvallers goed te bedienen. Ook met de servicedruk van onder andere diagonaalspeler Harmen Arendshorst wist DIOS de tegenpartij onder druk te zetten. Mede hierdoor ging het lange tijd gelijk op. Veel ‘oe’s en aaah’s’ klonken er vanaf de tribune. Beide teams lieten het beste van zichzelf zien en een zeer spannende slotfase in de 1e set eindigde in 32-34 voor de uitploeg.

Mooi volleybal

Ook in de 2e set werd er mooi volleybal gespeeld. De passing werd verzorgd door passer-lopers Dennis Damhuis en Roland Kielema. Ook wisten zij met afwisselende aanvallen regelmatig te scoren bij de tegenpartij. De spelverdeler van SET-UP wist ook het spel goed te spreiden en had een goede diagonaalaanvaller als ‘killer’. Deze speler wist veel directe punten te scoren, echter werd hij ook enkele keren afgeblokt. Mid-spelers Martijn Onstwedder en Arjen Rijpma, wisten goed aan te sluiten in de blokkering, waardoor er blokkerend veel geremd en gescoord werd. Ook deze set ging lang gelijk op tot het einde, maar ook deze moest DIOS afstaan aan de gasten: 23-25.

Het publiek was getuige van een gelijkwaardige partij waarbij iedere speler tot het uiterste ging. Coach Nijmeier besloot om passer-lopers Damhuis en Kielema om te draaien, om zo te proberen meer grip te krijgen op de ‘killer’-diagonaal uit IJsselmuiden. Ook Midspeler Harm-Thijs Kok werd ingebracht voor dreiging bij het net. Met een aantal kill-blocks liet hij zijn waarde bij het net zien. Verbeek bleef variëren in zijn spelverdeling, waardoor de blokkering van de tegenpartij steeds meer moeite kreeg met aansluiten. Hierdoor wisten de aanvallers relatief makkelijk tot scoren te komen. Het nieuwe strijdplan bleek te werken, aldaar DIOS steeds meer marge afdwong. Vergeleken met de voorgaande sets wist de thuisploeg vrij eenvoudig het eerste punt aan eigen kant op te tekenen: 25-14.

Elk punt zwaar bevochten

Met een 1-2 tussenstand werd buitenspeler Bastiaan van de Haar ingebracht. Wederom wisten beide teams zich aan elkaar op te trekken en bleef elk punt zwaar bevochten. Zichtbaar werd dat beide teams respect voor elkaar te hebben en dwongen punten bij elkaar af. Sportiviteit bleef de boventoon voeren, wat ook bleek bij het toegeven van twee antennefouten aan beide zijdes, waar de arbitrage besloot het punt aan de tegenpartij toe te kennen. Wanneer de spelers in kwestie toegaven dat de bal via de antenne ging, werd alsnog het punt aan de ander toegekend. Applaus kwam uit beide kampen. Wanneer DIOS op 19-20 niet los wist te komen, werd Kielema weer ingebracht om de passing weer te verzorgen. Met een fantastische servicebeurt van Arendshorst, wist DIOS toch de set naar zich toe te halen met 25-22.

Een nieuwe tos moest de 5e set doen aanvangen. De thuisploeg mocht serveren en deed dit met verve. In de gehele wedstrijd waren er weinig servicefouten, maar wel servicedruk. Het spelbeeld van de voorgaande sets bleef onveranderd. Gelijkwaardig dat ze waren, liep ook de stand gelijk op: met 8-6 werd er gewisseld van speelhelft. Tot en met het einde bleef het spannend, maar de thuisploeg mocht het laatste punt aan hun zijde toeschrijven: 16-14.

De wedstrijd was een ware traktatie voor de toeschouwers in MFC Dalzicht. Tevreden keken de lange mannen uit Oldemarkt terug op hun spel en haalde hier vertrouwen uit voor hun volgende wedstrijd. Deze wordt op zaterdag 14 oktober gespeeld tegen CSV H2 in Zwolle.

Cliënten en begeleider aan de slag in de keuken van De Otterskooi
Jonge mensen met dementie koken voor familieleden in Restaurant De Otterskooi Steenwijkerland gisteren
De Oldenhof
Tuinieren op De Oldenhof bovenal gezond en gezellig: Stichting zoekt vrijwilligers Steenwijkerland 15 mei, 14:00
Jeroen en Heleen Kiewiet en hun twee kinderen
Caterent Catering & Verhuur betrekt bedrijfspand aan de Eeser Gaard Partnerbijdrages Insta-Dekop 15 mei, 12:02