Afbeelding

Herenvoetbal: Olde Veste verliest met 5-1 van DETO en de rest speelt voor de beker

· leestijd 3 minuten Sport

VRIEZEVEEN DETO - Olde Veste werd in Vriezeveen geconfronteerd met de harde wetten van de vierde divisie iets wat uiteindelijk een terechte 5-1 nederlaag opleverde.

Fouten in de OV defensie werden door de thuisclub direct afgestraft en wanneer er rapportcijfers zouden worden uitgedeeld zouden alleen Dave Kuurman en Maikel Toeter met een voldoende thuiskomen. Het technische duo van Olde Veste had opnieuw gekozen om aanvoerder Jason Huisman een positie op het middenveld toe te bedelen en daarom bestond het hart van de OV defensie opnieuw uit Martijn Strijker en Julian Zwoferink.

In de openingsfase was DETO duidelijk de bovenliggende partij maar Tom Holleboom wist met enkele goede reddingen zijn doel nog schoon te houden. Een strafschop leverde via Bas Postma de 1-0 op, maar deze achterstand werd door Juules Kwant te niet gedaan. Echter in de 35 minuut was het opnieuw raak. Bij een snel genomen hoekschop stond OV te slapen en Kai Wesselink wist raak te prikken. Het was hopen voor OV dat deze stand de rust zou bereiken, want dan had het de kans om wat zaken om te zetten. Maar op slag van rust werkte Julian Zwoferink de bal in eigen doel: 3-1.

Hessel Eikelboom kwam na de rust Martijn Strijker vervangen, maar de jongeling kon de bakens niet verzetten. Het spelbeeld bleef het zelfde en tien minuten na de rust viel het duel in het slot. OV kwam overal een stap te laat en dat gaf de thuisclub de kans om naar 4-1 uit te lopen. OV kreeg zelf wel kansjes, onder andere via Hessel Eikelboom, maar kon de wedstrijd niet meer spannend maken. Een tweede strafschop, opnieuw na hands, betekende de 5-1 eindstand en een wijze les voor OV.

Beker zaterdag

VHK - Blokzijl 7-1 (1-1)

Het thuispubliek zal even raak gekeken hebben na 45 minuten want de stand was gewoon gelijk. Amper stond VHK door een treffer van Chris Oosterhof op 1-0 of Blokzijl trok de stand al weer gelijk. Ealse Stap sneed binnendoor en verraste de VHK doelman in de korte hoek. Na de gelijke stand trok VHK het spel na de rust helemaal naar zich toe en vier minuten na de pauze wist Christof Knobbe de stand op 2-1 te brengen. Arjan Janse verhoogde met twee treffers de stand waarna Mark Kroek (twee maal) en Christof Knobbe de eindstand op 7-1 bepaalden. Door de winst gaat VHK door in de bekercompetitie.

Vanwege het dorpsfeest in Willemsoord en een minimaal aantal spelers werd het duel tegen de Weide afgelast.

Olde Veste 2 – Nagele 5-2

Met een doelsaldo van 17-7 haalde het tweede elftal van Olde Veste de volgende ronde. Ook Nagele kon een nederlaag niet ontlopen. Meest opvallende man aan de kant van Olde Veste was Tom Kisjes met vier treffers. Het vijfde doelpunt kwam op naam van de goed spelende Niels ten Veen. Het was voor Olde Veste de derde overwinning en daardoor gaat de ploeg door naar de volgende ronde.

Steenwijker Boys - Steenwijk 2-2 (1-2)

Beide ploegen maakten er voor het talrijke publiek een vermakelijk potje voetbal van. Tom Deelman, oud speler van Alcides, wist twee maal te score voor het beter voetballende Steenwijk. Maar net voor de rust wist Gerald Kloeten iets terug te doen. Na de pauze was de Boys de bovenliggende partij. Leroy Bakker trok de stand in evenwicht en bepaalde daarmee de eindstand op 2-2.

Creil/Bant - SVBS 77 3-1

De thuisclub was duidelijk een maatje te groot voor SVBS. Bij rust was de stand dan ook al 3-0. Jesse van Dijk wist na de thee het enige doelpunt te maken.

Vv Heerenveen – VENO 4-1

VENO werd het eerste half uur helemaal weggespeeld en in die periode besliste de thuisclub de wedstrijd. Omzettingen leverde vervolgens een heel andere wedstrijd op. Na de thee kreeg VENO zelfs de betere mogelijkheden maar het bleef bij een treffer van Tim in ’t Veld, na een schitterende aanval, Voor VENO rest de competitie terwijl Heerenveen door gaat in de beker.

Beker zondag

Langezwaag – Oldemarkt 4-4

Oldemarkt kwam niet verder dan een 4-4 gelijkspel in Langezwaag. Stijn de Jong, Jorn Bus, Jordy Kok en Zodi Bakker scoorden namens Oldemarkt.

Trinitas - Kuinre 4-0

Kuinre hield zich tegen de derde klasser goed staande. Eerder won Trinitas ook van Langezwaag en Oldemarkt en daardoor bekert het verder.

Steenwijkerwold – Olyphia 4-0

Brain Los, Boris Berghorst, Peter Dekker en Henk Jan Timmerman bezorgden Steenwijkerwold een goede overwinning. Doordat Steenwijkerwold ook de voorgaande twee wedstrijden won zit het in de volgende ronde.

Kraggenburg - Steenwijker Boys 7-0

Steenwijker Boys miste een groot aantal eerste elftal spelers waardoor er al aantal uit het vierde in de basis moesten beginnen. Dat bleek tijdens de wedstrijd niet te kunnen.

Havelte – Blankenham 6-1

Blankenham had weinig in de melk te brokkelen bij Havelte. In deze poule gaat Ruinen verder in de beker.

Oranje Zwart – Wacker 2-2

Na het gelijke spel gaat Oranje Zwart door in de beker. Wacker kwam wel op voorsprong maar na de rust wisten Karim Aouled en Jeroen Kleene, een corner die in één keer binnen draaide, de thuisclub op 2-1 te zetten. Wacker kwam nog wel op gelijke hoogte maar de 2-2 was voldoende voor de thuisclub om verder te gaan.

Giethoorn, Scheerwolde en BEW spelen niet in de bekercompetitie.