Teamfoto van Dios.
Teamfoto van Dios. Foto: aangeleverd

DIOS leidt eerst verlies van seizoen uit bij CSV in Zwolle

· leestijd 2 minuten Sport

ZWOLLE – De heren van DIOS mochten afgelopen zaterdagmiddag aantreden tegen het tweede team van CSV, waar de winst voor het grijpen leek. Helaas werd verzuimd om het af te maken. Een 3-2 eindstand was het resultaat. Hiermee staan de mannen met 8 punten uit 3 wedstrijden, op een 7e plaats in de Derde Divisie.

Dios, dat met 7 spelers afreisde naar Zwolle, moest het doen zonder midspelers Martijn Onstwedde en Arjen Rijpma en zonder 2e spelverdeler Leon van der Heide. Coach Hans Nijmeier maakte de opstelling bekend, waarna de 1e set tegen een 10 man sterke tegenstander kon beginnen.

In de eerste set liep DIOS telkens iets achter de feiten aan. De mannen haden veel moeite met de sterke service van CSV, wat soms resulteerde in directe punten voor de tegenstander. Daarnaast liet de eigen service het meerdere malen afweten. Spelverdeler Miquel Verbeek werd niet altijd goed bediend en zodoende was het lastig om op alle posities aanvallen te plaatsen. Na sterke aanvallen van buiten aanvaller Dennis Damhuis en Diagonaal Harmen Arendshorst moest Dios in deze set toch zijn meerdere erkennen in CSV. De 1e set eindigde in 25 -18 voor de thuisploeg.

Mooi volleybal in de tweede set

In de 2e set werd er mooi volleybal gespeeld. De passing werd verzorgd door Marco Plat en Roland Kielema. Het blok werd goed verzorgd. De mid-mannen konden meer in stelling worden gebracht, wat resulteerde in mooie directe punten van zowel Harm-Thijs Kok als Bastiaan van der Haar. Een sterke servicebeurt van Harmen Arendshorst die vele sprong services achter elkaar kon maken zorgde voor een behoorlijke voorsprong. Er werd vrij-uit en geconcentreerd gespeeld. De 2e set werd gewonnen met een stand van 16 – 25. Het stond nu 1 – 1 in sets.

Coach Nijmeier besloot om de beide mannen op mid; Harm-Thijs Kok als Bastiaan van der Haar van positie te laten wisselen om zodoende meer grip te krijgen op de sterke aanvallen van CSV. Dit betaalde zich uit door mooie killing-blocks van Harm-Thijs op zijn directe tegenstander. Spelverdeler Verbeek kreeg de passes goed op maat en kon variëren in zijn spelverdeling. Hierdoor wisten de aanvallers relatief makkelijk tot scoren te komen.

Na een tactische time-out aan het eind van de set door coach Niemeyer, om de service van de tegenstander onder druk te zetten werd de set binnengesleept met een stand van 22 – 25. Met een 1-2 tussenstand werd de 4e set met de zelfde opstelling gestart.

Even slikken en doorgaan

In de 4e set ging het vooralsnog gelijk op in de stand. De side-outs werden benut en de teams gaven elkaar niet veel ruimte om op grote voorsprong te komen. Marco plat verzorgde de passing achterin telkens te wisselen voor de beide midmannen. Het meegereisde publiek zag een mooie spannende set die naar het einde toe in het voordeel van Dios leek te eindigen. Nadat de tegenstander tegen een vervelende knieblessure opliep en eerder al een midman hinkelend het veld had zien vertrekken, werd de voorsprong uitgebouwd tot 19 – 24. Het was wachten op het laatste scorende punten van de Dios-heren. Echter dit punt bleef uit en de tegenstander bleef erg sterk serveren. Nadat deze set met 26 – 24 verloren ging was het even slikken en doorgaan.

Na de tos voor de 5e set mochten Dios mannen ontvangen. De thuisploeg was er nu op gebrand om ook deze set naar zich toe te trekken, mede na het goed terugkomen in de 4e set. Dios wist in deze set niet meer het sterke spel te laten zien was in de voorgaande sets werd tentoongespreid. Met 8 – 2 voor de thuisploeg werd er gewisseld van speelhelft. Ook na de wissel was er geen houden meer aan. Het bleek moeilijk om de passes bij spelverdeler Verbeek te krijgen. Een aantal aanvallen leverden geen punten op. Zodoende ging de 5e en laatste set verloren met een stand van 15 – 5.

De wedstrijd die zo’n mooie opmars liet zien, eindigde in een verlies dat helaas maar 2 punten opleverde voor Dios. De volgende wedstrijd wordt thuis gespeeld op vrijdag 27 oktober om 21.00 uur in Sportcomplex Dalzicht te Oldemarkt tegen Set Up 2 uit IJsselmuiden.