Gerjan van der Hoogen heeft op de valreep van 2023 bijgetekend
Gerjan van der Hoogen heeft op de valreep van 2023 bijgetekend Foto: Martijn Bijzitter

Mannenvoetbal in Steenwijkerland: stand van zaken en vooruitblik op de tweede competitiehelft

· leestijd 2 minuten Sport

STEENWIJKERLAND - Net als iedereen hebben ook de voetballers de feestdagen weer achter de rug en zullen de ogen gericht gaan worden op de tweede helft van de competitie. De mannenteams zullen dan ook meerdere oefenwedstrijden gaan spelen in de eerste weekenden van 2024.

Op 13 en 14 januari is er nog een beperkt inhaalprogramma, waarna vervolgens een week later het tweede deel van het voetbaljaar gestart gaat worden. Die start roept natuurlijk veel vragen op, want lukt het Olde Veste om opnieuw de landelijke divisie te halen, krijgen we met Steenwijk een nieuwe derdeklasser en krijgt Steenwijkerwold het voor elkaar om zich te handhaven?

Olde Veste 

“Voetbal leeft bij Olde Veste en dat is een lekkere gewaarwording waar ik me goed bij voel,” laat Steven Wuestenenk weten na het ondertekenen van een nieuw tweejarig contract. Met een tweede plaats op de ranglijst van de eerste klasse I presteert Olde Veste naar behoren en lijkt het op weg naar een prijs. 


Steven Wuestenenk- Foto: Jacob Westra

Steenwijk

Steenwijk is koploper en na de promotie naar de vierde klasse hadden weinigen daar rekening meegehouden. “Als we uiteindelijk een prijs halen is het seizoen meer dan geslaagd,“ zeggen Harm Spijker en Erik van der Meulen, het trainersduo bij Steenwijk. Samen met MSC, Creil/Bant en VHK is Steenwijk in de race om de prijzen. 

VHK

VHK sloot 2023 heel lekker af en is met 38 treffers de meest scorende ploeg. Met slechts één nederlaag doet de ploeg van Arjen Plessen, die zijn contract verlengde, dan volop mee om promotie. 

Steenwijker Boys

De feestelijkheden rondom het kampioenschap en promotie bij Steenwijker Boys lijken nog niet zo lang geleden. Veel voetballiefhebbers hadden ook een mooie rol in de vierde klasse in gedachten. Maar de vele blessures gooien roet in het eten. Zeven punten uit negen wedstrijden levert een elfde plaats op de ranglijst op. 

SVBS

Ook SVBS kampt met een blessuregolf. “We missen al tijden bepalende spelers en dan moet je gaan schuiven in de basisopstelling,“ geeft Arjan Zomerdijk aan. De aan het eind van dit seizoen vertrekkende trainer geeft daarom veel jeugd de kans om te ruiken aan het eerste elftal. 

Blokzijl

Blokzijl is hekkensluiter van de vijfde klasse G. Net als SVBS heeft ook Blokzijl het moeilijk in deze vijfde klasse. Het wist één keer te winnen maar is wel de rode lantaarndrager   

Steenwijkerwold

Zondag Steenwijkerwold, dat elfde staat, moet na de mooie titel van vorig seizoen duidelijk wennen in de tweede klasse. Maar het resultaat is, op de wedstrijd tegen de Tukkers na, dat Steenwijkerwold laat zien er wel echte wedstrijden van de kunnen maken. Trainer Gerjan van der Hoogen heeft op de valreep van 2023 bijgetekend. 


Gerjan van der Hoogen heeft op de valreep van 2023 bijgetekend - Foto: Martijn Bijzitter

VENO

“VENO krijgt wel complimenten, maar de punten komen mondjesmaat binnen,” merkt trainer Joeri de Velde op. “We hebben deze zomer veel kwaliteit ingeleverd en bouwen aan een nieuwe ploeg heeft tijd nodig,” aldus de oefenmeester. 

Oldemarkt

Oldemarkt staat dertiende in de derde klasse A. Trainer Gregory Wismeijer, die een jaar bijtekende, ziet zijn ploeg aardig spelen en dat zal punten gaan opleveren na de winterstop. 


Bestuurslid Toby Schokker (staat links op de foto) met de nieuwe trainer Gregory Wismeijer - Foto: Aangeleverd

Oranje Zwart

“We zullen vijf ploegen onder ons moeten houden,” gaf Oranje Zwart trainer Andre Blom op de laatste speelronde van 2023 aan. Wanneer zijn ploeg één plaats stijgt op de ranglijst is hij spekkoper. 

Giethoorn, Blankenham, Scheerwolde en Kuinre

Met een vierde plaats op de ranglijst doet Giethoorn mee om de prijzen en dat was volgens trainer Auke Take de insteek. Blankenham staat in deze vijfde klasse A tiende, terwijl Scheerwolde een plaatsje lager staat. Het tegenvallende Kuinre bivakkeert op een achtste positie van de ranglijst.

Volgende week komt het vrouwenvoetbal aan bod.

Door Menno Mollema

Olde Veste
Bestuurslid Toby Schokker (staat links op de foto) met de nieuwe trainer Gregory Wismeijer
Afbeelding
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 18 mei, 14:00
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 18 mei, 10:00