Olde Veste V1
Olde Veste V1 Foto: Jacob Westra

Vrouwenvoetbal in Steenwijkerland: stand van zaken en vooruitblik tweede competitiehelft

· leestijd 2 minuten Sport

STEENWIJKERLAND - Ook in het vrouwenvoetbal is het momenteel winterstop. De maand januari zal worden gebruikt om achterstallige wedstrijden in te halen, waarna de competitie op 3 februari weer helemaal hervat gaat worden. 

Voor Steenwijkerwold V1 en Olde Veste V1, die beide in de tweede klasse N uitkomen, is er een wereld van verschil. Voor de vrouwen van Steenwijkerwold I was de eerste seizoenshelft puntjes sprokkelen, terwijl Olde Veste zich naar een derde plaats op de ranglijst knokte. 

Olde Veste

“We gaan voor het hoogst haalbare, maar gezien ons voetbal verdienen de meiden een prijs,“ geeft Olde Veste trainer Frank Snijder aan. “Kampioen zullen we niet worden, want ST BMJ (Een combinatie van SC Berlikum, VV Minnertsga en VV Sint Jacob. MM) is echt goed, maar nacompetitie zit erin. Deze groep is jong en als we deze lichting een aantal jaren bij elkaar kunnen houden, zit een rol in de tweede klasse er zeker in.” Het tweede team van Olde Veste lijkt fluitend het kampioenschap binnen te gaan halen. In de acht gespeelde wedstrijden moest het éénmaal een gelijkspel toestaan. De doelcijfers van 58 voor en 5 tegen wordt een beetje uit zijn verband getrokken door de 27-0 overwinning op SC Joure. 


Olde Veste V1 - Foto: Jacob Westra

Steenwijkerwold

Jan Mulder staat met zijn Steenwijkerwold op een negende positie van de ranglijst en de oefenmeester is kort en krachtig. “Iedereen zal begrijpen dat ik daar niet tevreden over ben, Maar het heeft ook zijn oorzaak.” Dat Jan Mulder met zijn lange erelijst nog altijd vol ambitie zit is duidelijk. “Ik zie alleen nog maar vooruitgang en denk dat, als we van forse blessures verschoond blijven, een plaats bij de eerste vier kunnen halen.” Steenwijkerwold V2 staat negende.

SVBS/VHK

SVBS/VHK doet het goed in de nieuwe omgeving. Na twee promoties in even zoveel jaar staat het team zevende op de ranglijst. “Leerzame wedstrijden,“ noemt Bert Laan de eerste helft van de competitie. De vertrekkende trainer van SVBS/VHK ziet een plaats in de middenmoot zeker zitten. “We moeten niet te veel blessures krijgen en er heel hard voor moeten werken.” SVBS/VHK V2 neemt momenteel een vijfde positie in. 

Steenwijk

Met een vierde plaats op de ranglijst is Steenwijk trainer Rik Kingma niet helemaal tevreden. “We hebben hier en daar wat puntjes gemorst en dat is jammer.” Wat verliespunten betreft staat Steenwijk net achter koploper DESZ. “Die zie ik als titelkandidaat, maar met Flevo Boys, waar we vorig jaar twee dik van wonnen, had ik geen rekening gehouden.” Hoe de tweede helft van het seizoen er uit gaat zien weet de oefenmeester niet. “We hebben een aantal nieuwe speelsters, maar er gaan er ook een paar op stage, dus geen idee.” 

FC Oldemarkt

Het eerste team van FC Oldemarkt komt dit seizoen ook uit in de vierde klasse en doet het goed. De vijfde plaats op de ranglijst vertekent, want FC Oldemarkt heeft net zoveel verliespunten als de koploper. Het verschil dat de groen-witte ploeg twee wedstrijden minder speelde. Het tweede team van Oldemarkt staat momenteel op een negende plaats van de vierde klasse 2. 


Oldemarkt VR1 - QVC VR 1 - Foto: Gerrie van der Hogen

Oldemarkt V1 - QVC V1
Het team van VV Steenwijk Old Stars: boven vlnr: Geert Kremer, Willem Vries, Frans van der Velden, Jan van Rosmalen en André Buimer, onder: vlnr: Wout Krist, Jan Brouwer, Bert Petersen en Edy Wester
VV Steenwijk Oldstars wint toernooi SC Heerenveen Sport 15 mei, 15:37
Cliënten en begeleider aan de slag in de keuken van De Otterskooi
Jonge mensen met dementie koken voor familieleden in Restaurant De Otterskooi Steenwijkerland 15 mei, 15:00
De Oldenhof
Tuinieren op De Oldenhof bovenal gezond en gezellig: Stichting zoekt vrijwilligers Steenwijkerland 15 mei, 14:00