FC Meppel tegen HZVV
FC Meppel tegen HZVV Foto: Aangeleverd

Update: Minder goed optreden van vv Steenwijk in tweede ronde Walking Football Competitie in Emmen

· leestijd 1 minuut Sport

EMMEN - VV Steenwijk Oldstars heeft in de tweede competitieronde van het regionale Walking Footballtoernooi minder goede resultaten behaald. Het team moest een zwaar programma afwerken tegen de sterke teams van HZVV en Vitesse ‘63. De koploper verspilde vijf punten en is gezakt naar de derde plaats in de ranglijst.

Frans van der Velden, de spits van het zestal, vertelt dat de eerste wedstrijd tegen HZVV in het begin een gelijk opgaande wedstrijd was. “Helaas leden we een paar keer onnodig balverlies, dat HZVV meteen afstrafte.” Na twintig minuten stond het daarom 3-1 op het scorebord.

Met de andere sterke tegenstander, Vitesse ‘63 uit Koekange, had Steenwijk ook moeite. De rood-witten kwamen nog wel met 1-0 voor, maar moesten aan het eind genoegen nemen met een gelijkspel: 2-2-. Van der Velden: “Het was een terechte uitslag. Net als vorig jaar hadden we moeite met het fysieke spel van Vitesse. Wij hadden veel meer balbezit en meer voetballend vermogen, terwijl Vitesse op de counters loerde.” 

In de derde wedstrijd tegen Zuidwolde presteerde Steenwijk een stuk beter. De uitslag was 3-1. “Die stand was een magere afspiegeling van het krachtverschil, zelf schoot ik bijvoorbeeld drie keer op de lat,” verklaart de spits. Hij leverde wel een paar mooie assists af trouwens. Donderdagmiddag maakten Geert Kremer, Kees de Jong en Henk Groenink elk twee goals. 

Overige teams

Ook Vitesse ’63 slaagde er niet in alle drie de ontmoetingen in winst om te zetten. IJVV werd met 4-2 verslagen, FC Emmen met 4-0, maar zoals gezegd bleef de ploeg tegen Steenwijk op 2-2 steken. Ook HZVV liet punten liggen. Er was winst op Steenwijk (3-1), de Hoogeveners wonnen met 2-1 van IJVV en speelden gelijk tegen FC Meppel. Onderaan de ranglijst pakte Zuidwolde een punt tegen FC Emmen. Dat gebeurde in een wedstrijd waarin de ploeg zeker bij vijf goede mogelijkheden niet tot scoren wist te komen. HHC uit Hardenberg wist tot nu toe één wedstrijd te winnen en staat desondanks met die drie winstpunten onderaan. Daarboven staan Zuidwolde, Emmen en IJVV met elk 4 punten. Daarna is het gat naar de hoogst geklasseerde ploegen groot. Vitesse ’63 uit Koekange heeft 14 punten en staat eerste door een beter doelsaldo dan HZVV, dat dus ook 14 punten bij elkaar voetbalde. Met één puntje minder bezet Steenwijk de derde plaats, waarna FC Meppel volgt met 11 punten.

De volgende, derde ronde staat op het programma voor 24 november. De organisatie is dan in handen van voetbalvereniging Vitesse ’63. De wedstrijden beginnen ook dan weer om 14.00 uur. Twee uur later worden de laatste wedstrijden afgesloten.

Vitesse '63 tegen IJVV
Vitesse '63 tegen IJVV
Afbeelding
Ridders, prinsessen en zeemeerminnen: Sprookjesvoorstellingen in tuinen in Dwingeloo en Diever Westerveld 8 mei, 13:00
Afbeelding
Ondernemers Steenwijk Vestingstad houden winactie voor Moederdag Steenwijk 8 mei, 11:00
Hissy Brouwer (docent), Gea Mulder en René Karst (ambassadeur)
Gea Mulder uit Havelte verkozen tot Taalheld van Drenthe Westerveld 8 mei, 09:10
Ralph is de held van dag
Gieterse Ralph (12) ontdekt brand bij buren 112 Insta-Dekop 7 mei, 21:48
Vorige editie Rotary Gouden Knopentocht
Op Hemelvaartsdag: De Gouden Knopentocht in disco-stijl start op de Markt in Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 7 mei, 17:00
De Maten van de Keizer.
Luisterliedjes en poëzie met de Maten van de Keizer op 18 mei Cultuur 7 mei, 12:10