Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Biljartvereniging Steenwijk organiseert samen met 14 Friese clubs wedstrijden om de Frieslandcup

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJK - Biljartvereniging Steenwijk organiseert van donderdag, 18 tot en met zondag 21 januari wedstrijden in het kader van het Geert Popma 3-bandentoernooi, de Frieslandcup. Het toernooi bestaat in totaal uit 15 speeldagen; hiervan worden er 14 gespeeld in verschillende plaatsen in Friesland en 1 in de provincie Overijssel, in Steenwijk. 

Iedere biljarter kan zich laten inschrijven. Bij Biljartvereniging Steenwijk kunnen maximaal 96 spelers aan het toernooi meedoen. De spelers zijn vrij in keuze, aan welk(e) toernooi(en) ze willen deelnemen. Er kunnen bij elke deelname punten verzameld worden voor een totaalranglijst. Aan het eind van de toernooicyclus zullen de 16 best geplaatste spelers worden uitgenodigd voor de finale in Leeuwarden, dit jaar. 

Bij Biljartvereniging Steenwijk zullen de voorwedstrijden gespeeld worden op donderdag, 18 en vrijdag 19 januari, aanvang 19.30 uur en zaterdag 20 januari, aanvang 10.00 uur, 13:00 uur, 16:00 uur en 19.00 uur. 

Het aantal te maken caramboles wordt berekend naar zijn of haar persoonlijk libre-gemiddelde. Er zal worden gestart in poules; iedere speler speelt hierin minimaal 3 wedstrijden. De poulewinnaars en de beste nummers 2 in de poules, in totaal 32 spelers, plaatsen zich voor de finale van zondag, 21 januari, aanvang 9.30 uur. 

Kampioen

De spelers beginnen dan in 8 poules van 4. Alle nummers 1 en 2 in de poules plaatsen zich voor de knockoutronde, dat wil zeggen achtste finale. Vervolgens gaan de winnaars van de achtste finale naar de kwartfinale. De winnaars van de kwartfinale gaan naar de halve finale en tenslotte gaan de winnaars van de halve finale naar de finale. De winnaar van de finale mag zich dan kampioen Geert Popma 3-bandentoernooi in Steenwijk noemen. 

Aan de best geplaatste spelers zullen leuke prijzen worden uitgereikt. Publiek is van harte welkom bij de wedstrijden in clubgebouw Henri Michaud , Parade 6, Steenwijk. 

Door Henk van Veen

Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 18 mei, 16:00
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 18 mei, 14:00
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 18 mei, 10:00
Breek door je Bubbel
VSBfonds ondersteunt verbindende ideeën met impuls 'Breek door je Bubbel' Algemeen 18 mei, 08:00
Afbeelding
55ste editie Wielerspektakel Steenwijk Sport 17 mei, 20:35