Gert Jan van der Veen
Gert Jan van der Veen Foto: Aangeleverd

Team Land Transport wint overtuigend uitwedstrijd

· leestijd 1 minuut Sport

UDEN - Zaterdag, 24 februari speelde Land Transport, onderdeel van Biljartvereniging Steenwijk en uitkomend in de nationale competitie 1e divisie, 3-banden groot, in Uden de vooruitgeschoven uitwedstrijd tegen Denksportvereniging ’t Spaerne uit Haarlem. 

In zijn wedstrijd tegen Robert Scheffer, ’t Spaerne, wilde het met Hylke Bandstra, Land Transport, in het begin niet erg vlotten; af en toe, leuke caramboles, veelal gevolgd door enorme missers. Robert had eveneens een moeilijk begin, waardoor het een spannende partij werd. Hylke wist in de slotfase deze wedstrijd te winnen, 31-35 in 47 beurten. 

Edwin Zweers, Land Tranport, had het in zijn partij tegen Cor Zomerdijk, ’t Spaerne, weer moeilijk. Edwin is momenteel voor het eerst echt aan het trainen; hierbij probeert hij nieuwe systemen uit en dit zal zeker van invloed zijn op zijn spel. In een toch wel spannende, maar matige wedstrijd, verloor hij van de man uit Haarlem, 35-32 in 57 beurten. 

Marcel Scheffer, ’t Spaerne, leek bij voorbaat kansloos tegen Albert Kooistra, Land Transport; ondanks een wonderbaarlijke opleving in het verloop van de partij,, moest de Haarlemmer zijn meerdere erkennen in Kooistra, 34-40 in 59 beurten. 

Gert-Jan van der Veen, Land Transport, speelde in zijn partij tegen Sander Jonen, ’t Spaerne, bij vlagen erg sterk tegen de oud wereldkampioen Billard Artistique. In de 14e beurt wist hij na een enorme gelukstreffer nog eens 9 mooie caramboles te maken, dus een prachtige serie van 10. Hierna begon de ruime voorsprong van Gert-Jan behoorlijk te slinken, echter, uiteindelijk wist hij toch de winst te pakken, 34-40 in 39 beurten. 

Einduitslag

’t Spaerne, 2 punten, teammoyenne 0.663 tegen Land Transport, 6 punten, teammmoyenne 0.727. Ondanks het matige teammoyenne toch een mooie opsteker voor Land Transport. Door dit resultaat is Land Transport gestegen naar de 4e plaats op de ranglijst; Denksport ’t Spaerne bezet de 6e plaats. 

Door Henk van Veen

Het team van VV Steenwijk Old Stars: boven vlnr: Geert Kremer, Willem Vries, Frans van der Velden, Jan van Rosmalen en André Buimer, onder: vlnr: Wout Krist, Jan Brouwer, Bert Petersen en Edy Wester
VV Steenwijk Oldstars wint toernooi SC Heerenveen Sport 18 uur geleden
Cliënten en begeleider aan de slag in de keuken van De Otterskooi
Jonge mensen met dementie koken voor familieleden in Restaurant De Otterskooi Steenwijkerland 19 uur geleden
De Oldenhof
Tuinieren op De Oldenhof bovenal gezond en gezellig: Stichting zoekt vrijwilligers Steenwijkerland 20 uur geleden