Actie van Niels ten Veen
Actie van Niels ten Veen Foto: Jacob Westra

Video- en fotoverslag: Olde Veste beslist wedstrijd tegen FC Burgum in een kwartier

Sport

STEENWIJK vv d’ Olde Veste ‘54 heeft aan één kwartier genoeg om de winst tegen FC Burgum veilig te stellen. Op zaterdag 2 maart komt het team tegen de Friezen niet in de moeilijkheden. Olde Veste is de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Bekijk de video van Video De Boer en het fotoverslag van Jacob Westra.

Olde Veste begin scherp aan de wedstrijd. Dat resulteert dat in de 28 minuut de stand op 1-0 komt door Niels ten Veen. Dankzij een mooie dieptepass van Mark Bruintjes komt hij vrij voor de keeper. Burgum probeert daarna met enkele uitvallen het Olde Veste nog moeilijk te maken, maar dat levert niets op.

Op een voorzet van Nick Spijker in de 34e minuut kan de vrijstaande Tom Kisjes z’n 13e doelpunt van dit seizoen inlijven: 0-2. Het is daarna wachten op de 3-0. Lang duurt dat niet, want in de 40e minuut is het weer raak. Maikel Toeter kopt de voortzet van Nick Spijker fraai binnen.

Tiende overwinning op rij

De tweede helft wordt plichtmatig uitgespeeld door Olde Veste. Meerdere basisspelers krijgen rust voor de komende wedstrijd tegen concurrent ONS Sneek. Hieronder bevinden zich ook twee spelers die tegen een gele kaart zijn aangelopen. Door deze tiende overwinning op rij evenaren de blauw-gelen het record uit het seizoen 1974-1975 en 1993-1994.

Trainer Steven Wuestenenk zegt na afloop dat de wedstrijd niet lastig was. “We hebben de wedstrijd binnen één kwartier beslist, na rust hadden we meerdere kansen op de 4-0 en 5-0, maar die gingen er niet in.” Hij vindt dat de wedstrijd daarna verder kabbelde, maar noemt desondanks de 3-0 een mooie uitslag.

Afbeelding
Kinderen spelen de hoofdrol bij de Bibliotheek Kop van Overijssel Steenwijkerland 13 uur geleden
Bij het lassen wordt een laskap gedragen om de ogen te beschermen
Van lascursus tot workshop verzekeringen: Corso Vollenhove investeert in de toekomst Steenwijkerland 16 uur geleden
Kunstmarkt bij de Kleine Kerk Steenwijk
Oproep aan kunstenaars: meld je voor 15 juni aan voor de kunstmarkt Cultuur 17 uur geleden
Afbeelding
Wandelexcursie in De Wieden: De natuur in bloei! Steenwijkerland 23 uur geleden
Barsbekerbinnenpolder
Barsbekerbinnenpolder beter ingericht voor weidevogels: 'Samenwerking goed voor de natuur én de agrarische sector' Steenwijkerland gisteren
Afbeelding
Dweilorkesten zorgen zondag 26 mei voor gezelligheid in centrum Steenwijk: Koopzondag met Grand Finale op de Markt Cultuur gisteren