Nick Spijker
Nick Spijker Foto: Jacob Westra

Video- en fotoverslag: Olde Veste bekert verder: 4-0 winst tegen Rolder Boys

Sport

STEENWIJK - VV ‘d Olde Veste ‘54 bekert verder. Het mannenteam heeft zaterdag met 4-0 van Rolder Boys. De meeste andere voetbalverenigingen speelden in de voorjaarsvakantie niet. Bekijk ook het videoverslag van Video De Boer en het fotoverslag van Jacob Westra.

Olde Veste begint aanvallend aan de wedstrijd. Het team krijgt de ene naar de andere kans, maar de bal wil er niet in. Pas in de 69e minuut is het eindelijk raak. Na een hoekschok schiet Tom Kisjes de 1-0 binnen. De ban is daarna gebroken, maar vier minuten laten staat er alweer 2-0 op het scorebord. Juules Kwant is dan de doelpuntenmaker. In de 81e minuut maakt Rolder Boys de 3-0. Een verdediger van de Drenten werkt een voorzet in eigen doel. Hessel Eikelboom zorgt tenslotte nog voor de 4-0 in de 85e minuut.

Trainer Steven Wuestenenk toont zich tevreden na afloop. “Het was een aardige wedstrijd met een tegenstander die af en toe gevaarlijk was, maar jammer dat we niet sneller scoorden, dat duurde te lang.” Hij vindt dat zijn team in de beginfase de vele kansen beter had moeten uitspelen. Het krachtsverschil is volgens hem de reden dat Rolder Boys niet kon winnen, hoewel hij erkent dat het team wel gevaarlijk is in de omschakeling.

Olde Veste is weer een ronde verder in het bekertoernooi. Aanstaande zaterdag speelt het team weer een competitiewedstrijd. Thuis ontvangen de blauw-gelen FC Burgum. De wedstrijd begint om 15.00 uur.

Overige uitslagen

Nieuw Balinge - Blokzijl: 6-2
DWP VR1 - Steenwijkerwold VR1: 4-4
HJSC VR1 - FC Oldemarkt VR1: 4-1

Steenwijker Boys speelde vrijdag een oefenwedstrijd tegen Steenwijkerwold. Op de Koperberg werd het 1-1.

Joost Klein treedt op bij Dicky Woodstock Popfestival Cultuur 15 mei, 15:57
Het team van VV Steenwijk Old Stars: boven vlnr: Geert Kremer, Willem Vries, Frans van der Velden, Jan van Rosmalen en André Buimer, onder: vlnr: Wout Krist, Jan Brouwer, Bert Petersen en Edy Wester
VV Steenwijk Oldstars wint toernooi SC Heerenveen Sport 15 mei, 15:37
Cliënten en begeleider aan de slag in de keuken van De Otterskooi
Jonge mensen met dementie koken voor familieleden in Restaurant De Otterskooi Steenwijkerland 15 mei, 15:00