Blokzijl
Blokzijl Foto: Aangeleverd

Bedrijvigheid in Blokzijl

· leestijd 1 minuut Zakelijk

BLOKZIJL - Blokzijl is van oudsher een handelsstadje. Ook de huidige ondernemers en winkeliers, waaronder Mariejanne en Johan Schoppert, timmeren flink aan de weg. 

Yep!
Alweer zes jaar geleden trokken Mariejanne en Johan Schoppert de stoute schoenen aan en openden zij de deuren van hun cadeauwinkel Yep! Het winkelbestand in Blokzijl was zo goed als verdwenen maar dat weerhield dit ondernemersechtpaar niet om vol gas te geven. Elke euro die werd verdiend met de winkel, werd weer geïnvesteerd met als gevolgd dat Yep! nu bestaat uit drie winkeltjes. Dat zijn Yep! Cadeau & Zo, Yep! Fashion & Flair en Yep! Wine & Liqor. Voor een cadeautje, een mooi wijntje, een lekkere borrel of een nieuwe outfit slaag je bij Yep! altijd. Daarnaast ben je welkom voor je postpakketten van DHL, DPD en Vinted. Yep! is bovendien officieel toeristisch infopunt voor Marketing Oost voor de Weerribben-Wieden.

Levendige Brouwerstraat
De Brouwerstraat is weer levendig zoals vroeger. Feitelijk zijn alle winkelpanden weer in functie en dat is natuurlijk fantastisch voor zowel de bewoners van Blokzijl als de vele toeristen die er jaarlijks worden verwelkomd. De bierbrouwerij en delicatessenwinkel van Klinkert is aan het uitbreiden en Proviand van het Land blijft de toeristen verbazen omdat je daar geen personeel vindt, maar je lekkers (waaronder natuurlijk Blokzijler Brok) gewoon zelf mag afrekenen. In Blokzijl kan dat nog!

Hopelijk wordt er voor de voormalige slijterij van Ens aan de Zeedijk gauw een enthousiasteling gevonden, dan komt er weer een winkel bij. Dit pand staat net te koop. Blokzijl is altijd een handelsstadje geweest dus dat gaat vast lukken!

Yep! Slapen de Sluizzz 
Naast restaurant Kaatje bij de Sluis, pal naast de sluis van Blokzijl, staat de voormalige sluiswachterswoning. Dit pand, met twee hotelkamers en een appartement op de eerste verdieping, werd door de uitbaters van Kaatje aan hun gasten verhuurd. Sinds 1 januari zijn de sleutels van het pand overgedragen aan Mariejanne en Johan en heet het Yep! Slapen bij de Sluizzz. Het pand was al in een goede staat en de kamers feitelijk klaar om te verhuren. Voor het ondernemersstel was het toch niet helemaal 100% perfect dus is het geheel in de afgelopen weken helemaal up-to-date gemaakt en klaar voor de veeleisende gast!

Frans en Jannie de Groot zijn beiden heel actief bij ANBO-PCOB Steenwijk -
PCOB Steenwijk is 40 jaar: 'Je kunt nog veel als je ouder bent' Steenwijk 3 uur geleden
Afbeelding
Ondernemers Steenwijk Vestingstad houden winactie voor Moederdag Steenwijk 5 uur geleden
Bluebettes
Noorderboog bedankt vrijwilligers wederom met spetterend feest Steenwijk 5 uur geleden
Olde Veste - Jubbega
Bestuur Olde Veste doet hernieuwde oproep aan KNVB: 'Door Jubbega uit de competitie te nemen beloon je de club' Sport 1 mei, 12:12
Jan Vayne en Adriaan Stoet
Wiedenconcert met Jan Vayne en Adriaan Stoet Cultuur 1 mei, 12:02
Schuurverkoop
Oldemarkt heeft 45 adressen met schuurverkoop Steenwijkerland 1 mei, 07:37