Aacrobatiekgroep Kate & Parsi uit Finland
Aacrobatiekgroep Kate & Parsi uit Finland Foto: Ray Palacios

Voorbereidingen 21e Kornelis Kopje Cultuur op 9, 10 en 11 september zijn gestart

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK - Dit jaar is Kopje Cultuur op 9, 10 en 11 september. Het bestuur is inmiddels gestart met de voorbereidingen.

Het organiseren van een driedaags cultureel festival als Kornelis Kopje Cultuur vereist een lange voorbereiding. Het bestuur van Kopje Cultuur en de programmacommissie werken al enige maanden aan een programma voor de 21e editie. De contouren staan rechtovereind: een combinatie van straattheater, muziek, verhalen, poëzie, beeldende kunst, dans, fotografie et cetera. gepresenteerd door een mix van liefhebbers en professionals in de monumenten, want het is ook weer Open Monumentendag met als thema ‘Duurzaamheid’, unieke locaties in de vesting Steenwijk.

Internationale artiesten

Het zal dit jaar, normaliter, weer mogelijk zijn internationale artiesten uit te nodigen. Ze staan te trappelen, na twee moeilijke jaren vanwege de coronapandemie. Programmeur Monique de Boer licht het toe: “Kopje Cultuur werkt daarvoor samen met andere festivals, onder andere Zutphen en Leiden, om de kosten te spreiden. Kopje heeft een goede naam bij artiesten van Finland tot Canada vanwege de bijzondere sfeer in de Vesting en in stadspark Rams Woerthe. Kate en Parsi uit Finland zijn al geboekt, het zijn een stel spectaculaire acrobaten.”

Het is verder de ambitie om een heel bijzonder circus naar Kopje te halen. Van oudsher heeft Steenwijk en ook Kopje Cultuur een speciale band met het circus. Het wordt dan een circus zoals dat in een kinderdroom verschijnt, met een intieme tent en woonwagens waar Pipo de Clown zo uit zou kunnen stappen.

Zorgen

Toch zijn er ook zorgen. Voorzitter Luc Greven zegt daarover: “Het bestuur staat nog voor een grote opgave. Kopje Cultuur wordt bekostigd door donateurs, subsidies en sponsors. Zo wordt het gratis voor bezoekers. Het festival heeft veel draagvlak in de samenleving en dus ook veel trouwe bijdragers in de kosten. Toch vallen elk jaar sponsors af en dreigt een gat in de dekking van de zo gewaardeerde activiteiten. De komende maanden moeten we dat gaan oplossen.”

Tot Kopje!

Kopje cultuur streeft ernaar zoveel mogelijk mensen aan culturele activiteiten te laten deelnemen of ervan te laten genieten en stimuleert koren, muziekgroepen, scholen, dansclubs, kunstenaars, schrijvers, dichters, vertellers zich te presenteren. Meld je dan nu aan op kopjecultuur@hotmail.com.
“Een van de doelen van Kopje Cultuur is ‘verspreiden van geluk’. Dat willen we allemaal, daarom tot Kopje!” aldus Greven.

Kerstwens Kopje Cultuur
Ciaran Houlihan
Tribute to Elvis door Ciaran Houlihan in de Latijnse school Cultuur 12 uur geleden
Winnaar Toon Vissers
Toon Vissers is Biljart kampioen geworden van de Biljartvereniging de Reunestoters uit Marijenkampen Met zes foto's 12 uur geleden
Hete zomers en natte winters
Impulsregeling Klimaatadaptatie benut voor Westerveld: 5 miljoen euro voor maatregelen om de leefomgeving aan te passen aan weersextremen Westerveld 14 uur geleden
Infopunt Duurzaam Doen
Spreekuur update Infopunt Duurzaam Doen: Van duurzaam huis tot groene tuin Steenwijk 16 uur geleden
Op de vrijmarkt in de Kerkstraat zijn veel verkopers te vinden
Volop festiviteiten tijdens Koningsdag in Steenwijk Steenwijk 17 uur geleden
De expo 'Oerinzicht' opent op zondag 28 april
Dierenpark Taman Indonesia biedt uitgebreid programma in de meivakantie Cultuur 18 uur geleden
Afbeelding
Kloostermarkt verwacht weer duizenden bezoekers Steenwijkerland 26 apr, 16:00
Afbeelding
Lintjesregen in Steenwijkerland: 14 vrijwilligers krijgen onderscheiding Steenwijkerland 26 apr, 15:13
Vlnr: Rineke van der Gouwe-Metz, burgemeester Rikus Jager, Marchjee Schipper en Auke Zandstra
Update: Vier inwoners van Westerveld ontvangen een lintje: Burgemeester Jager reikte Koninklijke onderscheidingen uit Westerveld 26 apr, 15:04
Overzicht Koninklijke onderscheiding Overijssel 2024
264 Koninklijke onderscheidingen voor Overijssel Algemeen 26 apr, 13:38
Jubbega in de eerder dit seizoen gespeelde wedstrijd tegen Olde Veste
Nieuwe ontwikkeling: Jubbega gaat tóch de competitie niet uitspelen Sport 26 apr, 13:18
Afbeelding
Hey Terugwinnaar, doe jij ook mee met de grondstoffenspeurtocht? Speur mee in Steenwijk en win bioscoopkaartjes Steenwijk 26 apr, 11:30