Op de vrijmarkt in de Kerkstraat zijn veel verkopers te vinden
Op de vrijmarkt in de Kerkstraat zijn veel verkopers te vinden Foto: Aangeleverd

Volop festiviteiten tijdens Koningsdag in Steenwijk

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK - Traditiegetrouw organiseert Steenwijk Vestingstad op Koningsdag een uitgebreid programma op de Markt in Steenwijk. Ook dit jaar is jong en oud van harte welkom om samen feest te vieren. Er is livemuziek, vrijmarkt en de kinderen kunnen volop spelen.

Officiële ceremonie voor iedereen toegankelijk

Om 10.00 uur brengt de Scutterie van Sint Clemens de vlag waarna het officiële gedeelte van start gaat met het hijsen van de nationale driekleur, het spelen van het Wilhelmus en de toespraak van burgemeester Bats. Kolonel Klein Schaarsberg van de 43ste Gemechaniseerde Brigade brengt de heildronk uit waarna de aanwezigen getrakteerd worden op oranjebitter. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om met elkaar te toosten op de Koning. Christelijke Muziekvereniging Crescendo sluit de ceremonie af met een feestelijk, muzikaal optreden.

Bogey and the Longhorn en MyGeneration zorgen voor muziek op de Markt

Daarna is er ‘Fun for kids’ op en rondom de Markt. Er zijn verschillende springkussens en attracties zodat de kinderen zich tot een uur of 17.00 uur helemaal uit kunnen leven. Van 13.00 tot 19.00 uur is het tijd voor de coverband MyGeneration en aan het eind van de middag betreedt de bekende, regionale act Bogey and the Longhorn het podium. Het belooft deze speciale zaterdag een gezellige dag te worden.

Vrijmarkt en winkels open

Ook de vrijmarkt mag niet ontbreken. De markt concentreert zich op het Kerkplein bij de Grote Kerk. Verder wordt er uitgewaaierd naar de nabijgelegen straten, zoals de Weemstraat en Kerkstraat. Vanaf 8.00 uur in de ochtend kunnen de plekjes worden uitgezocht. Verkopers wordt verzocht om de ingangen van de winkels vrij te houden. Tijdens Koningsdag zijn veel winkels de gehele dag open.

Zendemarkt op koopzondag 28 april

Overigens kan er het hele weekend naar hartenlust geshopt worden in Steenwijk. Op zondag 28 april is het koopzondag met de jaarlijkse Zendemarkt; een begrip in de wijde omgeving. De binnenstad van de Vestingstad staat dan vol met kramen en er kan eindeloos worden gestruind naar koopjes. Kortom een feestelijk en gevarieerd, laatste weekend van april.

Iris en Macy hebben hun spullen uitgestald in de Oosterstraat
Kemphaan
Vogel excursie Gaasterland op zaterdag 4 mei 2024 Algemeen Ingezonden 6 uur geleden
Afbeelding
Zomerse Exoten-Expeditie voor jongeren in Nationaal Park Steenwijkerland 7 uur geleden
Jannie Mol bij de huldiging 65 jaar lid, Jannie Baas (links) en Marie Strating -
Vrouwen van Nu Polder II/Steenwijkerwold viert 75-jarige jubileum in de Proefkolonie Steenwijkerland 9 uur geleden
Afbeelding
Op maandag Workshop Fiets- en wandelapp Fietsknoop in Bibliotheek Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 2 mei, 19:00
Henk Holterman
Henk Holterman neemt afscheid van zijn werkzame leven bij Het Eethuisje van Kringloopwinkel Steenwijk Steenwijkerland 2 mei, 17:25
Frans en Jannie de Groot zijn beiden heel actief bij ANBO-PCOB Steenwijk -
PCOB Steenwijk is 40 jaar: 'Je kunt nog veel als je ouder bent' Steenwijk 2 mei, 15:30