Suzanne Quaars met twee van haar collega's
Suzanne Quaars met twee van haar collega's Foto: Hilda Knol

Open Dag NoordWestGroep daverend succes

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK - “Nooit verwacht dat NoordWestGroep dit allemaal doet” en “Wat goed, dat jullie inzetten op uniek talent, op wat mensen kunnen” en “Wat is het allemaal mooi en goed voor elkaar hier” zijn enkele van de vele positieve reacties die het bedrijf afgelopen zaterdag tijdens haar Open Dag van de ruim 650 bezoekers ontvangt.

Deze dag is volgens directeur Arjen Mol de kers op de taart van de jubileumfeestweek ter gelegenheid van de viering van het 60 jarig bestaan heeft gehouden. Tijdens de feestweek hebben we onder andere een prachtig relatie-event gehad met topspreker Jaap Bressers en een spetterend personeelsfeest waar Ancora met de Summerband live optrad. 

Werkontwikkelbedrijf

Tijdens de Open Dag zien we mensen aan het werk bij alle negen bedrijfsonderdelen. Suzanne Quaars uit Steenwijk is geconcentreerd aan het werk. “Heerlijke ruimte voor mij om hier te werken, want ik word snel afgeleid,” zegt ze. Directeur Arjen Mol, die een rondje langs alle afdelingen maakt, knikt. “Wij bieden ook beschutte werkplekken aan en proberen tegelijkertijd mensen te ontwikkelen. We zijn niet voor niets het werkontwikkelbedrijf van Steenwijkerland. NWG Kopwerk is het bedrijfsonderdeel waar we mensen opleiden, waarna ze een stap kunnen zetten en soms zelfs helemaal uitstromen naar NoordWestGroep of een ander bedrijf.” Van bezoekers krijgt Mol zaterdag veel complimenten over deze aanpak. “Het aantal mensen dat al heeft aangegeven dat ze hier willen werken zijn er velen,” illustreert hij. Het is duidelijk dat Mol veel contact heeft met de medewerkers, hij kent er velen persoonlijk bij naam en praat ontspannen met iedereen. Ook relaties van NoordWestGroep weten de weg naar de Open Dag goed te vinden. Veel ondernemers uit Steenwijkerland namen de moeite om op hun doorgaans vrije dag het bedrijf te bezoeken.

Puzzeltocht

Ook aan kinderen was er deze dag gedacht. Ze konden meedoen aan een leuke puzzeltocht die door een aantal medewerkers is uitgezet. De kinderen moesten letters zoeken die uiteindelijk het woord ‘Steenwijkerband’ opleverden. Dit woord past helemaal in hoe NoordWestGroep zichzelf ziet: “Wij hebben een band met Steenwijkerland en hopen dat andere bedrijven en verenigingen zich ook meer en meer gaan verbinden met elkaar. Zodat we samen nog meer gaan werken aan: Werk. Voor elkaar. Dit is onze nieuwe slogan die aangeeft dat werk zoveel meer is dan inkomen alleen,” aldus Mol.

Directeur Arjen Mol ontvangt een kunstwerk van Anja Vredenburg
Alex en Priscilla laten zien welk werk ze doen
NWG Kopwerk
De gastvrouwen van NWG
Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 7 uur geleden
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 9 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 11 uur geleden