Esther ten Hove (links) en Mieke Peters
Esther ten Hove (links) en Mieke Peters Foto: Hilda Knol

Taalpunt Steenwijkerland houdt Open Huis op 14 september

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK - Taalpunt Steenwijkerland houdt op woensdag 14 september Open Huis. Die dag is er tussen 13.00 en 17.30 uur van alles te doen voor jong en oud op de locatie aan de Matthijs Kiersstraat 11 in Steenwijk. 

“Iedereen is welkom op het Open Huis!” zeggen Mieke Peters en Esther ten Hove van het Taalpunt. Dat geldt natuurlijk zeker voor mensen die moeite met taal, rekenen of digitale vaardigheden hebben. Je bent heus niet de enige en je hoeft je er niet voor te schamen. Laat je informeren hoe het Taalpunt jou daarmee kan helpen! Verder zijn ook wijkbewoners, deelnemers, vrijwilligers, bedrijven en alle andere belangstellenden welkom. Taalpunt wil verder personeelsmedewerkers van bedrijven uitnodigen om langs te komen. “Heb je werknemers die moeite met taal of rekenen hebben? Wij vertellen graag hoe wij hen kunnen helpen.”

Workshops

Tijdens het Open Huis kunnen de bezoekers deelnemen aan een viertal workshops. Zo kunnen zij om 13.30 en 15.00 uur aanschuiven bij de ‘Workshop Online bankieren’. De workshopleider legt uit hoe je dat veilig kunt doen. De workshop ‘Voor ‘t zelfde geld’ begint om 14.00 uur. Hier leren de deelnemers hoe ze hun administratie op orde krijgen en houden. ‘Begrijp wat je leest!’ is de titel van de workshop die om 14.30 uur start. De deelnemers hiervan gaan samen lezen en dat bespreken. Tot slot gaat om 15.00 uur het Digi-café open voor vragen over laptop, tablet of mobiel. De workshops worden gegeven door medewerkers van Taalpunt Steenwijkerland, Bibliotheek, Kopwerk NWG en Sociaal Werk De Kop. Deze organisaties zijn ook met een informatiestand aanwezig. 

Escapekoffer

Iedereen die eens wil ervaren hoe het is als je niet goed kunt lezen of schrijven, kan de Escapekoffer proberen open te krijgen. Kinderen kunnen zich uitleven met stoepkrijten en het maken van buttons. Zie ook: www.taalpuntsteenwijkerland.nl.

vlnr: Hedwig Dam, Roely Schurer, Mieke Peters en Esther ten Hove