Parkiet
Parkiet Foto: Pixabay

Vogelkring Steenwijk en omgeving geeft vogeltentoonstelling

Steenwijk

STEENWIJK - Nadat twee jaar geleden de vogeltentoonstelling niet doorging en vorig jaar deze plaats vond in bescheiden vorm, organiseert de Vogelkring Steenwijk en Omgeving dit jaar weer haar prachtige vogeltentoonstelling. De tentoonstelling wordt gehouden van 8 tot en met 12 november in het Slosgebouw aan de Oostwijkstraat 10a te Steenwijk, nabij de parkeerplaats De Schans. 

Voor de vogeltentoonstelling hebben 21 inzenders van de Vogelkring maar liefst 241 vogels ingeschreven. Er zijn dan ook vogels van diverse pluimage te bewonderen. Naast de kleurkanaries in een groot aantal kleurslagen, ook tropische vogels, Europese cultuurvogels en diverse parkietensoorten, waaronder enkele bijzondere exemplaren.

Willy’s Löppis-wisselbeker

Op dinsdag 8 november worden de vogels beoordeeld door een viertal gediplomeerde keurmeesters van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. De opening is op woensdag 9 november om 19.30 uur en zal verricht worden door Willem Smit, voorzitter van de Vogelkring. Hij zal ook de voornaamste prijzen uitreiken aan de kampioenen. Door de familie Molenkamp zal de Willy’s Löppis-wisselbeker worden uitgereikt aan de mooiste vogel van de show. Deze beker is beschikbaar gesteld door het museum van Maastrichts aardewerk te Havelterberg.

Bovendien is er gelegenheid tot het verkrijgen van uitgebreide informatie over het op diervriendelijke wijze houden en verzorgen van vogels in de ruimste zin van het woord. Ook is er voor de bezoekers een mooie zaalverloting met geweldige prijzen. De toegang tot deze vogelshow is gratis. 

Openingstijden

De tentoonstelling is verder voor het publiek geopend op woensdag 9 november van 20.00 uur tot 22.00 uur, donderdag 10 en vrijdag 11 november van 14.00 uur tot 22.00 uur en op zaterdag 12 november van 10.00 tot 15.00 uur.

Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 18 mei, 14:00
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 18 mei, 10:00
Breek door je Bubbel
VSBfonds ondersteunt verbindende ideeën met impuls 'Breek door je Bubbel' Algemeen 18 mei, 08:00
Afbeelding
55ste editie Wielerspektakel Steenwijk Sport 17 mei, 20:35
Afbeelding
Kinderen spelen de hoofdrol bij de Bibliotheek Kop van Overijssel Steenwijkerland 17 mei, 20:21