Voorzitter  Henk van Dijk en de jubilarissen Klaas Molenkamp, Arend van der Heide en Gezinus van der Heide.
Voorzitter Henk van Dijk en de jubilarissen Klaas Molenkamp, Arend van der Heide en Gezinus van der Heide. Foto: Aangeleverd

Henk van Dijk afgetreden als voorzitter van de Vogelkring Steenwijk en omgeving

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK - Door de coronabeperkingen kon de Vogelkring Steenwijk e.o. in 2021 geen Algemene Ledenvergadering houden. Gelukkig kon dit eind februari 2022 wel weer. Vrijdag 25 februari was het dan zover en kon voorzitter Henk van Dijk een twintigtal leden welkom heten. Een vijftal leden was met kennisgeving afwezig. De bijeenkomst vond plaats in de Vogelkringzaal van het gebouw van de Lokale Omroep Steenwijkerland.

In deze vergadering werd kort stil gestaan bij het overlijden begin 2022 van Bertus Tiemes, lid van de Vogelkring en bij een aantal jubilarissen die 25, 40 dan wel 50 jaar lid waren van de Vogelkring. Zo was Klaas Molenkamp uit Havelterberg 50 jaar lid en Arend en Gezinus van der Heide uit Steenwijk beiden 40 jaar lid. Jammer genoeg konden Willem Dijksma uit Steenwijk, 40 jaar lid, Eric Pastoor en Appie van Gelder uit Oldemarkt, beiden 25 jaar lid, niet aanwezig zijn.

Voorzitter Henk van Dijk sprak de jubilarissen toe en memoreerde aan aantal bijzonderheden over de jubilarissen, waarbij hij zelfs terug ging naar de jaren ‘70 van de vorige eeuw. Vervolgens speldde hij de bijbehorende versierselen op en voor het thuisfront was er een bloemetje.

Ledental is gestegen
Verder werden tijdens deze vergadering diverse jaarverslagen bekend gemaakt. Het ledental was iets toegenomen namelijk van 63 naar 68 leden. Er werd kort terug geblikt op de vogeltentoonstelling Het Kampioenschap van Steenwijkerland, die in november onder beperkte omstandigheden werd gehouden in het Slos-gebouw. Hoewel het financiële resultaat iets achteruit gegaan was, werd de contributie ongewijzigd vastgesteld op 30 euro en AOW leden 25,50 euro per jaar.

Vervolgens kwam de bestuursverkiezing aan de orde. Alle bestuursleden waren aftredend, maar herkiesbaar, met uitzondering van de voorzitter Henk van Dijk, die het welletjes vond na een voorzitterschap van ruim 30 jaar. De overige bestuursleden, Piet Verlegh, Arjan de Vos, Henk Hulleman, Louis van Looij, Albert Hulleman en Cor van Elven werden herkozen voor een periode van één dan wel twee jaar. Willem Smit uit Steenwijk werd gekozen als voorzitter.

Henk van Dijk treedt af
Tot slot werd stil gestaan bij het aftreden van de voorzitter Henk van Dijk. De secretaris Cor van Elven sprak hem toe en memoreerde een aantal bijzondere zaken, waarbij Henk nauw betrokken was, zoals de organisatie van de grote Districtstentoonstelling in 1981 in De Meenthe. Henk was voorzitter geweest van 1978 tot en met 1995 en vanaf 2010 tot heden. Vervolgens ontving hij een presentje in de vorm van een voorzittershamer met bijbehorend attribuut met opschrift, alsmede een bloemetje.

De plannen voor 2022 werden besproken, waaronder de jaarlijkse vogeltentoonstelling in november en een uitgestelde feestavond in verband met het 65-jarig bestaan van de Vogelkring in 2021.

Afbeelding
In deze Overijsselse gemeente staan de meeste energiezuinige huizen: Steenwijkerland heeft 31,4% energielabel A Steenwijkerland 28 apr, 16:00
Afbeelding
Meppel meest kunstzinnige gemeente van Drenthe Westerveld 28 apr, 14:00
Hervormde kerk Vledder
Ledenvergadering Dorpsbelang Vledder gaat over woningbouw, dorpshuis en ontmoetingsplein Westerveld 28 apr, 13:00