Ronny van Dijk en Paulien Oosterhof met hun zoontje Thobias
Ronny van Dijk en Paulien Oosterhof met hun zoontje Thobias Foto: Hilda Knol

Nieuw in Steenwijk en sponsor van de puzzel in De Kop: Uw groenteman Van Dijk

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK - De binnenstad van Steenwijk heeft weer een groentewinkel. Op 4 januari hebben Ronny van Dijk (28) en Paulien Oosterhof (28) aan de Oosterstraat 55 Uw groenteman Van Dijk geopend. Een aanwinst voor Steenwijk en voor De Kop, want het bedrijf sponsort de puzzel in deze krant.

De groentewinkel is een lust voor het oog. Natuurlijk vind je hier allerlei soorten kleurige groenten, maar er is ook volop fruit en rauwkost. Ronny en Paulien hebben zich verder gespecialiseerd in maaltijden. “We hebben maaltijden met vlees, vis en sinds vorige week ook vegetarisch. We stellen die elke week samen met telkens andere groenten,” vertelt Ronny. Het is ook mogelijk om zelf een maaltijd samen te stellen. Bij bedrijven en organisaties bezorgt het stel mandjes werkfruit en rauwkostsalades. Verder zijn bij Uw groenteman Van Dijk Zuivel van Salland en producten voor diabetici met 0% suiker verkrijgbaar. Proeven mag ook van de vla, melk, yoghurt, roomboter, karnemelk en chocolademelk. Neem bij je bezoek ook een kijkje in het karretje voor de winkel met elke dag een andere dagaanbieding.

Streekproducten

In een hoek achter in de groentewinkel heeft het stel bovendien een groot assortiment Schulp Vruchtensappen uit Breukelen en streekproducten van Terschelling. “Dat zijn allemaal ambachtelijk gemaakte producten uit oma’s tijd,” legt Paulien uit. Zij is geboren in Zwolle en getogen in Steenwijk. Haar vriend Ronny, waarmee ze sinds 2016 samen is, komt uit Noord-Brabant. Zij zijn de ouders van Thobias, een peuter van anderhalf jaar oud. Ronny heeft al volop ervaring in de groentesector. “Ik heb in de groente- en fruithandel gezeten en ook al een groentewinkel in Deventer gehad,” vertelt de jonge ondernemer. 

Vanaf het voorjaar smoothies

Het stel vindt het een uitdaging om in Pauliens geboortestad de groentewinkel te beginnen. Ze konden het pand, dat een jaar leeg heeft gestaan, zo betrekken. “Daarvoor zat hier ook een groenteboer, maar hij is na 4,5 maand vanwege het overlijden van zijn vrouw gestopt,” weet Paulien. Omdat deze groenteman de winkel helemaal heeft opgeknapt, kunnen de nieuwe huurders volstaan met een flinke schoonmaak. “We zagen het bordje ‘te huur’ hangen en binnen een week was het al rond,” aldus Ronny. Na de eerste weken met al veel klandizie hebben hij en Paulien alweer plannen voor de toekomst. “We gaan ook slagyoghurt verkopen, een extra luchtige yoghurt, waarmee je lekkere koekjes en taarten kunt bakken,” klinkt het enthousiast. Een groot krijtbord met smoothies hangt bij de achterdeur. Vanaf het voorjaar voegen Ronny en Paulien die lekkere fruit- en zuiveldrankjes toe aan hun assortiment.

Sponsor puzzel 

Uw Groenteman Van Dijk is bovendien tot en met maart om de week de sponsor van de puzzel in deze krant. Inzenders van de oplossing maken kans op een lekkere en gezonde fruitschaal ter waarde van € 25. 

Kijk voor aanbiedingen en meer informatie op de Facebooksite: Uw groenteman van Dijk. Een website volgt binnenkort. 

Door Hilda Knol

Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 18 mei, 16:00
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 18 mei, 14:00
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 18 mei, 10:00
Breek door je Bubbel
VSBfonds ondersteunt verbindende ideeën met impuls 'Breek door je Bubbel' Algemeen 18 mei, 08:00
Afbeelding
55ste editie Wielerspektakel Steenwijk Sport 17 mei, 20:35