Afbeelding
Foto: Hans Kleijn

Vestingfeest FUN for KIDS woensdag 16 augustus: Klimmen, klauteren en ravotten op de Markt in Steenwijk

Steenwijk

STEEWIJK - Woensdag 16 augustus is er volop vermaak voor de kinderen tijdens het Vestingfeest in Steenwijk. Het thema deze dag is FUN for KIDS. Op de Markt kan er naar hartenlust worden gespeeld, gesprongen en geklauterd op allerlei speeltoestellen. Er is een ballenbak, een stormbaan en verschillende springkussens om heerlijk op te ravotten. De kids kunnen een gratis ritje maken in de Mini Express Kindertrein en DrĆøkkie de Draak ontmoeten; een gigantische draak, waar je niet bang voor hoeft te zijn, loopt door de winkelstraten.

Plezier voor jong en oud
Zoals iedere woensdag is er rondom de Grote Kerk een kinderrommelmarkt tot 12.00 uur. Alle kinderen kunnen hier hun spulletjes verkopen of hun kunsten laten zien. Vanaf een uur of half acht in de ochtend kan er een plekje worden uitgezocht. Berendje Botje zorgt deze dag voor de vrolijke klanken in het centrum. Degene die meer wil weten over de historie van de Vestingstad kan de audiotour of interactieve Vestingroute lopen. In het stadsmuseum zijn verschillende tentoonstellingen, de ā€˜Steenwieker Toornā€™ kan deze zomer ook op woensdag worden beklommen en uiteraard is Villa Rams Woerthe te bezoeken.

Ondernemers Steenwijk maken de Vestingfeesten mogelijk 
In de winkelstraten is er braderie. Er zijn een groot aantal ambulante handelaren die allerlei koopwaar aanprijzen en de winkeliers in de binnenstad hebben een gevarieerd aanbod en leuke aanbiedingen. De Vestingfeesten zijn gratis te bezoeken en worden mogelijk gemaakt door de ondernemers in de binnenstad van Steenwijk. Ze zijn verenigd in de stichting Steenwijk Vestingstad.

Live in het Park 
In het sfeervolle Park Rams Woerthe organiseert Rabo Theater De Meenthe om 21.00 uur ā€˜Live in het Parkā€™. The Radiators staan deze avond op het programma. Tickets zijn verkrijgbaar via www.demeenthe.nl.

Vast programma Vestingfeesten
Woensdag 16 augustus

ā€¢         Braderie

ā€¢         Kinderrommelmarkt ā€“ tot 12.00 uur rondom de Grote Kerk

ā€¢         Livemuziek

ā€¢         Straattheater

Het actuele programma wordt gepubliceerd op www.steenwijkvestingstad.nl.

Afbeelding
Afbeelding