Steeds meer mensen gaan kanoën in de Weerribben-Wieden
Steeds meer mensen gaan kanoën in de Weerribben-Wieden Foto: Aangeleverd

B&B’s gezocht! ‘Ontvang leuke wandel- en kanogasten’

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

WEERRIBBEN-WIEDEN - Het concept van actief reizen, zonder al te veel bagage, wordt steeds populairder, juist in de regio in en rondom het Nationaal Park Weerribben-Wieden waar wandelaars en kanovaarders hun hart kunnen ophalen. Het netwerk van Wandelreijk en Kano & Bed is daarom nog op zoek naar nieuwe leden die gasten ook graag voor slechts één overnachting willen ontvangen.

De initiatieven Wandelreijk en Kano & Bed spelen daar op in. Eigenaren van bed-and-breakfast’s en kleinschalige hotels werken daarbij samen in een netwerk en bieden meerdaagse wandelingen en kanotochten met overnachting, ontbijt en eventueel een lunchpakket. Zij zorgen eveneens voor het vervoer van de bagage naar het volgende overnachtingsadres van de gasten.

B&B’s en hotels
De deelnemende B&B’s en hotels liggen allemaal min of meer in de buurt van het Weerribben-Wiedenpad en/of aan het water en verwelkomen deze actieve vakantiegangers met een zeer gewaardeerde extra service en tips en weetjes over de restaurants en de omgeving. Zowel de boekingen als de marktconforme vergoedingen worden soepel en centraal vanuit een speciaal daarvoor in het leven geroepen stichting geregeld.

Nadat de gasten akkoord zijn gegaan met het aangeboden arrangement, reizen ze op de geplande datum naar de startlocatie. Daar worden ze begroet door de respectievelijke gastheer of gastvrouw. Met een praktische routebeschrijving of een via Google te volgen route kunnen zij zonder ballast op pad en hoeven nergens meer naar om te kijken. Volgens feedback van de gasten is het een leuke ervaring op steeds wisselende locaties te overnachten, die elk hun eigen charme kennen. Zij genieten enorm van de natuur en van de mensen die op hun pad komen. En hetzelfde geldt voor de gastheren!

Gezocht: nieuwe leden
Het netwerk van Wandelreijk en Kano & Bed is nog op zoek naar nieuwe leden die gasten ook graag voor slechts één overnachting willen ontvangen. Juist in deze tijden is het fijn als we een vakantie voor natuurliefhebbers en actievelingen kunnen faciliteren. Door het netwerk van de stichting te vergroten, kunnen we de mogelijkheden voor de bezoekers verder uitbreiden.

Geïnteresseerde eigenaren van B&B’s of kleine hotels vinden meer informatie op: www.wandelreijk.nl en https://kanoenbed.wandelreijk.nl of door direct contact op nemen met Uli Steppen in Giethoorn, via telefoon: 06-52172276 of e-mail: bb@blauwschaap.com).

Zij beantwoordt graag alle vragen en geeft verdere uitleg over de logistieke en financiële details. Op naar een plezierig en gastvrij seizoen 2022 met leuke gasten! 

Afbeelding
Arnold Struik jr. neemt de leiding in Jos Verheijen Memorial driebandentoernooi Sport 15 uur geleden
Olde Veste - Jubbega
Bestuur Olde Veste doet hernieuwde oproep aan KNVB: 'Door Jubbega uit de competitie te nemen beloon je de club' Sport 16 uur geleden
Jan Vayne en Adriaan Stoet
Wiedenconcert met Jan Vayne en Adriaan Stoet Cultuur 16 uur geleden