Rolina Ombashi met haar derde jeugdboek
Rolina Ombashi met haar derde jeugdboek Foto: Aangeleverd

Rolina Ombashi publiceert jeugdboek ’De vijf van Giethoorn en de rovershutten’

Steenwijkerland

GIETHOORN - De in Giethoorn geboren en opgegroeide Rolina Ombashi-Wildeboer heeft, na twee jeugdboeken over Giethoorn en een thriller, een derde jeugdboek geschreven. ‘De vijf van Giethoorn en de rovershutten’ verscheen op 4 november bij uitgever Boekscout. 

 ’De vijf van Giethoorn en de rovershutten’ gaat over de zusjes Eva en Saar, die naar Giethoorn zijn verhuisd. Daar beleven zij spannende avonturen met hun drie buurjongens. Op een vroege ochtend is het vijftal getuige van een wilde achtervolging op het water. Wie zijn de vluchtende mannen? Maar misschien nog belangrijker, wie zijn de achtervolgers? De vijf van Giethoorn doet er alles aan om het mysterie op te lossen. 

Spannend jeugdboek

Boekscout omschrijft ‘De vijf van Giethoorn en de rovershutten’ als een spannend jeugdboek. Volgens de uitgever weet Rolina de aandacht van de jongere lezer direct vast te grijpen en deze niet meer los te laten door de actie op te blijven voeren. Rolina Ombashi heeft een fijne schrijfstijl, die het verhaal realistisch aan laat voelen. De illustraties in het boek heeft de inwoonster van Staphorst zelf getekend. “De tekeningen heb ik gemaakt met pastelpotloden, waarvoor ik een tekencursus bij Janneke Boer in Bovensmilde heb gevolgd,” vertelt ze. 

Het jeugdboek bevat 209 pagina’s en is bedoeld voor kinderen 10 tot 14 jaar. ‘De vijf van Giethoorn en de rovershutten’ is verkrijgbaar op www.boekscout.nl, bij Museum Giethoorn ‘t Olde Maat Uus, Boekhandel Riemer in Meppel en andere boekhandels en via
inaombashi@gmail.com.

Afbeelding
Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 18 mei, 16:00
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 18 mei, 14:00
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 18 mei, 10:00
Breek door je Bubbel
VSBfonds ondersteunt verbindende ideeën met impuls 'Breek door je Bubbel' Algemeen 18 mei, 08:00
Afbeelding
55ste editie Wielerspektakel Steenwijk Sport 17 mei, 20:35