Kim Pendjol uit Meppel en Norman Kapoyos uit Steenwijk
Kim Pendjol uit Meppel en Norman Kapoyos uit Steenwijk Foto: Jorik Rap

Pasar Makanan in Taman Indonesia: afsluiting van de zomer met Indisch eten, muziek en kookdemonstratie

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland Insta-Dekop

KALLENKOTE - “Nog één keer deze zomer net als vanouds lekker uitpakken met Indisch eten, muziek en dans,’’ wenst Melissa Wareman. Samen met haar medewerkers maakt de eigenaresse van Dierenpark Taman Indonesia dat afgelopen zaterdag en zondag helemaal waar tijdens de Pasar Makanan. 

Henri van Eekhout uit Hoevelaken komt al tien jaar op Taman Indonesia. Zondag is hij ook weer present met een kraampje. Hij bereidt live saté, gado gado en andere Indische gerechten. Michael Renselaar uit Wapenveld en zijn vrouw Jacqueline en vader Bertus laten zich het goed smaken. “Als je dicht bij de Indische cultuur wilt komen, moet je dit eten,” klinkt het lovend. Later op de middag geeft Van Eekhout een kookdemonstratie. “In de Indische keuken gebruiken we veel kruiden, rode ui, knoflook en pepers. Zo wordt het eten lekker spicy,” leert hij de deelnemers. 


Henri van Eekhout - Foto: Jorik Rap

Het duo Kim Pendjol uit Meppel en Norman Kapoyos uit Steenwijk trakteren de bezoekers op Indische en Indonesische liedjes. “Lekker eten en drinken en praat ondertussen gewoon gezellig door,” moedigt Pendjol haar publiek aan. 

Opkikker

Buiten heeft Yuliana Natsir uit Kallenkote een kraampje met Indische lekkernijen ingericht. “Dit is bolu kukus, een soort Indonesische cupcake en dat martabak telor, een eigerecht dat in Indonesië in kraampjes langs de weg wordt verkocht,” vertelt ze. De vele bezoekers (zaterdag zo’n 300) doen Wareman zichtbaar goed. Een opkikker kan ze goed gebruiken na het nare nieuws deze zomer dat de Facebookpagina van Taman Indonesia is gehackt. Zo raakte het dierenpark de in tien jaar opgebouwde vriendenkring van 11.000 mensen kwijt. Goed nieuws is dat alweer 1500 mensen vriend zijn geworden van de nieuwe Facebooksite: www.facebook.com/profile.php?id=61550243880587 


Kim Pendjol uit Meppel en Norman Kapoyos uit Steenwijk - Foto: Wim Goedhart

Henri van Eekhout (tweede van links) en zijn medewerkers koken live Indische gerechten -
Henri van Eekhout
Kim Pendjol uit Meppel en Norman Kapoyos uit Steenwijk