Afbeelding
Foto: Pixabay

Open Inloopavond over Zonnepark De Hoop bij Blokzijl

Steenwijkerland

BLOKZIJL - Op woensdag 4 oktober 2023 organiseert coöperatie Steenergie een open inloopavond om belangstellenden en omwonenden te informeren over het mogelijke zonnepark nabij Blokzijl. Ook gemeente Steenwijkerland en Plaatselijk Belang Blokzijl zijn betrokken. Bezoekers krijgen inzage in het herziene plan. De open inloopavond vindt plaats in De Ploats in Blokzijl en is toegankelijk voor iedereen. Bezoekers zijn welkom vanaf 20.00 uur en inloop kan tot 22.00 uur.

De voorgaande bijeenkomsten stonden in het teken van het verzamelen van vragen en het verstrekken van informatie aan de omgeving over het mogelijke zonnepark. Na gesprekken met omwonenden, belanghebbenden, grondeigenaren en andere inwoners uit Blokzijl heeft de coöperatie alle benodigde informatie verzameld om het voorstel te herzien. Het streven is om het zonnepark in volledig lokaal eigendom te ontwikkelen en de voordelen en eigenaarschap lokaal te laten landen, iedereen kan deelnemen aan dit duurzame initiatief. “Duurzaam doen we samen,” aldus Coöperatie Steenergie.

Om de visie van Zonnepark De Hoop tastbaar te maken, biedt de open inloopavond bezoekers de mogelijkheid om het park in 3D te ervaren. Hierdoor kunnen zij een concreet beeld krijgen van hoe het zonnepark zal passen in het prachtige landschap rondom Blokzijl.

Tijdens de avond is er voldoende ruimte om vragen te stellen aan vertegenwoordigers van de Gemeente Steenwijkerland, Plaatselijk Belang Blokzijl en Coöperatie Steenergie. Zij zullen graag alle vragen beantwoorden en verdere toelichting geven op het herziene plan.

Tijd: 20.00 uur - 22.00 uur. Locatie: De Ploats, Blokzijl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Coöperatie Steenergie via info@steenergie.com of bel 0521-202014.

Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 18 mei, 16:00
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 18 mei, 14:00
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 18 mei, 10:00
Breek door je Bubbel
VSBfonds ondersteunt verbindende ideeën met impuls 'Breek door je Bubbel' Algemeen 18 mei, 08:00
Afbeelding
55ste editie Wielerspektakel Steenwijk Sport 17 mei, 20:35