Nova
Nova Foto: Bergsma Lifestyle Fotografie

Nova van der Hogen is de eerste Steenwijkerlandse baby van 2024

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland Insta-Dekop

STEENWIJK - Op de eerste dag van het nieuwe jaar is Nova van der Hogen geboren in ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen. Nova is daarmee de allereerste Steenwijkerlandse baby van 2024. “We begrepen dat er op 1 januari meerdere baby’s zijn geboren, dus het was nog even spannend of Nova de eerste zou zijn!” vertellen ouders Tia van Sleen (24) en Leroy van der Hogen (33). Nova werd op 1 januari om 10.58 uur geboren en is daarmee officieel de eerste baby. Namens ‘De Kop’ kreeg ze een taart en diverse cadeaus van ondernemers uit Steenwijkerland.

Grote zus Yara (3) vindt haar babyzusje helemaal geweldig en wil graag zoveel mogelijk helpen. Ze nestelt zich graag gezellig naast mama en Nova op de bank, met aan hun voeten hondje Boaz. Tia heeft Friese roots en komt oorspronkelijk uit Heerenveen. “Maar 14 jaar geleden ben ik al verhuisd naar Steenwijk.” Ze werkt in de kinderopvang bij Speel@home. Leroy komt uit Marijenkampen en is zzp’er in het loonwerk. Ze wonen nu ruim vier jaar in hun huis aan de Gagelsweg, dat ze eigenhandig, met hulp van familie en vrienden, fraai hebben verbouwd. “We zijn heel blij met dit plekje.”

Derde kindje

Ze wisten ruim voor de geboorte dat de baby een meisje zou worden: “Dat vonden we handig om te weten, in verband met het inrichten van de babykamer en het aanschaffen van allerlei spulletjes.” Nova is voor het jonge gezin het derde kindje; in februari vorig jaar werd hun zoontje Finn, na 18 weken zwangerschap, stil geboren. “Hij blijft altijd onderdeel van ons gezin,”  aldus Leroy en Tia.

Cadeautjes

De redactie van De Kop verraste het gezin met cadeautjes van verschillende ondernemers uit Steenwijk. Van Praxis, Dinkey Winkey Baby & Tiener, Expert Beute, Kruider Woninginrichting, Sorelle Bloem & Cadeau, Jabadoe Kinderopvang, Baby Weltevreden en Genieten bij Bert ontvangt Nova een cadeaubon ter waarde van € 25. RegioBank Steenwijk opent een spaarrekening voor haar met een bedrag van € 25. Bakker Muis schenkt een geboortetaart en De Kop een blos bloemen. 

Als klap op de vuurpijl krijgt het gezin van Bergsma Photography een Newborn fotoshoot cadeau. Voor ouders die tussen 1 januari en 31 maart 2024 een baby hebben gekregen, geldt een korting van € 25. Zie: https://bergsma-lifestyle.nl/newborn_fotoshoot/ 


Foto: Bergsma Photography

Afbeelding
Afbeelding
Het team van VV Steenwijk Old Stars: boven vlnr: Geert Kremer, Willem Vries, Frans van der Velden, Jan van Rosmalen en André Buimer, onder: vlnr: Wout Krist, Jan Brouwer, Bert Petersen en Edy Wester
VV Steenwijk Oldstars wint toernooi SC Heerenveen Sport 15 mei, 15:37
Cliënten en begeleider aan de slag in de keuken van De Otterskooi
Jonge mensen met dementie koken voor familieleden in Restaurant De Otterskooi Steenwijkerland 15 mei, 15:00
De Oldenhof
Tuinieren op De Oldenhof bovenal gezond en gezellig: Stichting zoekt vrijwilligers Steenwijkerland 15 mei, 14:00