Sien en Henk van Dijk met in het midden burgemeester Rob Bats
Sien en Henk van Dijk met in het midden burgemeester Rob Bats Foto: Aangeleverd

Henk en Sien van Dijk-Spin zijn 65 jaar getrouwd

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

STEENWIJKERWOLD - Henk van Dijk (85) en Sien van Dijk-Spin (84) zijn vandaag 65 jaar getrouwd. Burgemeester Rob Bats heeft het bruidspaar vanmorgen gefeliciteerd. 

Henk en Sien vieren donderdag 7 maart een feestje en daar is alle reden toe. Het is precies vijfenzestig jaar geleden dat het paar in het huwelijksbootje stapte. Henk woonde in zijn jeugd in Zuidveen en Sien bij de Dolderbrug in Steenwijk. Ze leerden elkaar kennen op dansles bij Hotel Osse onder leiding van Jack Bos uit Meppel. Maar de vonk sloeg over een half jaar later in de Oosterstraat in Steenwijk zoals bij zovelen gebeurde. 

Ze hebben eerst in Willemsoord gewoond, daarna in Steenwijkerwold, waar ze al 55 jaar in hetzelfde huis wonen. Ze kregen 3 kinderen, die allemaal getrouwd zijn, en 4 kleinkinderen. 

Henk werkte vanaf 1970 tot aan zijn pensioen bij de Nederlandse Spoorwegen, terwijl Sien jaren bij de thuiszorg gewerkt heeft. Een van de hobby’s was op vakantie gaan, maar na 60 jaar kamperen hebben ze de caravan weggedaan. Ze hebben door heel veel landen van Europa gereisd, vooral in het zuiden. Heel vaak naar Zwitserland en daarna naar Italië, waar hun jongste dochter nu woont met haar man. 

Ze hebben allebei de nodige tegenslagen met hun gezondheid gehad, maar genieten nog volop van het leven en de natuur. Sien is sinds de oprichting in 1975 actief bij de Gehandicapten Soos in 1975. Daar heeft ze ongeveer 28 jaar de leiding gehad. Zij gaat als de gezondheid het toelaat er nog wel heen, want het is er altijd gezellig. Ze hopen het nog een poos samen vol te houden met de fijne en liefdevolle ondersteuning van de dames van de Thuiszorg.

Afbeelding
Ridders, prinsessen en zeemeerminnen: Sprookjesvoorstellingen in tuinen in Dwingeloo en Diever Westerveld 19 uur geleden
Afbeelding
Ondernemers Steenwijk Vestingstad houden winactie voor Moederdag Steenwijk 21 uur geleden
Hissy Brouwer (docent), Gea Mulder en René Karst (ambassadeur)
Gea Mulder uit Havelte verkozen tot Taalheld van Drenthe Westerveld 23 uur geleden
Vorige editie Rotary Gouden Knopentocht
Op Hemelvaartsdag: De Gouden Knopentocht in disco-stijl start op de Markt in Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 7 mei, 17:00
De Maten van de Keizer.
Luisterliedjes en poëzie met de Maten van de Keizer op 18 mei Cultuur 7 mei, 12:10
De beeldentuin van Galerie Beeldschoon.
Bezoek het Weldadig Oord en kom genieten van Beeldschone Kunst Algemeen 7 mei, 11:30

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.