Het echtpaar Van der Heide viert het briljanten huwelijk
Het echtpaar Van der Heide viert het briljanten huwelijk Foto: Pixabay

Koen en Christine Arentina van der Heide-De Jong zijn 65 jaar getrouwd

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK - Koen (89) en Christien (85) van der Heide-De Jong zijn 65 jaar getrouwd. Burgemeester Rob Bats heeft het bruidspaar vandaag, maandag 27 november, bezocht in hun woning in Steenwijk. 

Koen van der Heide werd op 3 november 1934 geboren in Zuidveen. Hij volgde na de lagere school in Zuidveen de ambachtsschool in Steenwijk de opleiding tot automonteur. Nadien werkte hij als melkrijder en zijn laatste ambt was postbode. 

Christien de Jong werd 14 november 1938 geboren te Benninghaussen (Dld) met de Nederlandse nationaliteit. In november 1945 kwam Christien met haar ouders en drie (allemaal jongere) broers naar Nederland bij haar grootouders in (die armvader- en moeder waren in het armenhuis in Havelte) tot het gezin in de barakken kon wonen, daarna verhuisden ze in 1948 naar een woning in het nieuwe Darp. Toen werd haar school de Darperschool. Daarna volgde ze met succes de ULO Steenwijk en deed de opleiding verpleegkundige in het RK Ziekenhuis te Zwolle. Niet afgemaakt, want toen was: getrouwd, dan ontslag. Christien heeft nog jaren in het oude Zonnekamp gewerkt als ziekenverzorgster. 

Koen en Christien leerden elkaar eind 1954 kennen op het ijs. Ze trouwden op 25 november 1958 in het gemeentehuis in Steenwijkerwold. Er was ook toen al woningnood en na een paar maanden bij de ouders van Koen ingewoond te hebben, kochten zij in maart een eigen huis. Daar moest heel veel aan gebeuren, maar ze waren samen en maakten het naar hun zin. 

Ze kregen er hun vier kinderen. Drie dochters (helaas is één dochter hen ontvallen) en een zoon. Toch verkochten zij dat huis en gingen huren in Steenwijk. In 1992 kochten ze de huidige woning die ze levensbestendig hebben gemaakt met onder andere een slaapkamer beneden. Het echtpaar heeft drie kinderen die ook weer een partner hebben, zes kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Samen hebben zij best veel meegemaakt, maar zijn heel dankbaar dat ze nog samen zijn. Met een beetje hulp (één keer per week huishoudelijke hulp, twee keer per week thuiszorg) en met steun van de  kinderen redden zij zich nog wel.

Afbeelding
Ridders, prinsessen en zeemeerminnen: Sprookjesvoorstellingen in tuinen in Dwingeloo en Diever Westerveld 19 uur geleden
Afbeelding
Ondernemers Steenwijk Vestingstad houden winactie voor Moederdag Steenwijk 21 uur geleden
Hissy Brouwer (docent), Gea Mulder en René Karst (ambassadeur)
Gea Mulder uit Havelte verkozen tot Taalheld van Drenthe Westerveld 23 uur geleden
Vorige editie Rotary Gouden Knopentocht
Op Hemelvaartsdag: De Gouden Knopentocht in disco-stijl start op de Markt in Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 7 mei, 17:00
De Maten van de Keizer.
Luisterliedjes en poëzie met de Maten van de Keizer op 18 mei Cultuur 7 mei, 12:10
De beeldentuin van Galerie Beeldschoon.
Bezoek het Weldadig Oord en kom genieten van Beeldschone Kunst Algemeen 7 mei, 11:30

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.