Het echtpaar Fisher viert het briljanten huwelijk
Het echtpaar Fisher viert het briljanten huwelijk Foto: Pixabay

Johan Fischer (88) en Ida Fischer-Brons (89) zijn vandaag 65 jaar getrouwd

Steenwijkerland

BAARS - Johan Fischer (88) en Ida Fischer-Brons (89) zijn 65 jaar getrouwd. Burgemeester Rob Bats bezoekt het echtpaar op hun trouwdag: woensdag 1 november. 

Johan is geboren in Utrecht en Ida in Steenwijk. Hun eerste ontmoeting was in 1956, op de ijsbaan in Utrecht. Op 1 november 1958 is het paar met de handschoen getrouwd, in het gemeentehuis van Steenwijkerwold. Johan was op 1 november 1958 namelijk als landbouwambtenaar werkzaam in de binnenlanden van Nieuw-Guinea. Broer Maarten was substituut bruidegom. 

De eerste vier jaar van het huwelijk werkte Johan in Nieuw-Guinea. Daarna was hij, tot 1970, bedrijfsleider bij een rijstbedrijf in Suriname. Terug in Nederland werkte hij voor de gemeente Leeuwarden, bij de dienst Sport en Recreatie. Na enige tijd maakte hij de overstap naar Koopmans Meelfabrieken.

Ida begon als bibliothecaresse bij de Academie voor fysiotherapie. Vanaf 1990 werkte ze zelfstandig, als consulent loopbaanbegeleiding en outplacement en organisatieadviseur Personeelszaken.

Het paar heeft drie kinderen, elf kleinkinderen en vier achterkleinkinderen.

Hun woonplek in Baars is belangrijk voor hen. Regelmatig zijn ze ook in Tsjechië, waar ze genieten van een vakantiehuis.

 

De drie winnaars
Finalisten Innovatieprijs van Regio Zwolle 2024 bekend Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Ridders, prinsessen en zeemeerminnen: Sprookjesvoorstellingen in tuinen in Dwingeloo en Diever Westerveld 22 uur geleden
Afbeelding
Ondernemers Steenwijk Vestingstad houden winactie voor Moederdag Steenwijk gisteren
Ralph is de held van dag
Gieterse Ralph (12) ontdekt brand bij buren 112 Insta-Dekop 7 mei, 21:48
Vorige editie Rotary Gouden Knopentocht
Op Hemelvaartsdag: De Gouden Knopentocht in disco-stijl start op de Markt in Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 7 mei, 17:00
De Maten van de Keizer.
Luisterliedjes en poëzie met de Maten van de Keizer op 18 mei Cultuur 7 mei, 12:10

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.