Afbeelding
Foto: Pixabay

Steenwijkse Henk en Paula Koolen zijn 65 jaar getrouwd

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK - Henk en Paula Koolen zijn op dinsdag 21 mei 65 jaar getrouwd. Op maandag 22 mei krijgen ze al een bezoekje van burgemeester Rob Bats, die het bruidspaar komt feliciteren. 

Henk en Paula Koolen zijn beiden geboren In Loosduinen bij Den Haag. Henk is zes jaar oud als de oorlog begint en hij weet nog goed dat hij de Duitse parachutisten op Ypenburg ziet landen. Paula gaat op negenjarige leeftijd naar Groningen tijdens de hongerwinter omdat er te weinig eten was en om aan te sterken. 

Henk gaat na de ambachtsschool op 14-jarige leeftijd werken en dan twee jaar in militaire dienst. Hij doet daar een opleiding tot vliegtuigmonteur op vliegbasis Valkenburg.

Ze leren elkaar kennen op 17- en 18-jarige leeftijd in Loosduinen bij het dansen. Henk is al bevriend met de broer van Paula. Vervolgens hebben ze zes jaar verkering. Paula werkt in het Haags modehuis en later bij Drabbe als coupeuse.

Na hun trouwen wonen ze eerst in op de Laan van Eik en Duinen. Henk is 25 jaar lang firmant en grondstomer bij het familiebedrijf Zuidwijk en Koolen. Ze verhuizen naar de Gaarde in Den Haag, krijgen daar vier kinderen (twee dochters en twee zonen) en verhuizen in 1968 naar ‘s-Gravenzande. In 1980 verlaten ze het familiebedrijf en start Henk als zelfstandige glastuinder in Madestein in Den Haag, waar ze naast het bedrijf gaan wonen. Helaas gaat het bedrijf in 1993 failliet en wordt Henk afgekeurd. Ze vinden een woning in Steenwijkerwold, want er is in Den Haag geen woning te krijgen. In 2010 verhuizen ze naar hun huidige woning aan de Burcht in Steenwijk.

Beiden hebben jaren getennist en gebridged. Henk is 25 jaar actief als vrijwilliger bij de tennisvereniging in Tuk (in 2018 vrijwilliger van het jaar). Ze hebben in hun leven veel in het buitenland gereisd en tot hoge leeftijd (82 jaar) gekampeerd en gefietst.
Op dit moment zijn ze 15 kleinkinderen en 12 achterkleinkinderen rijk.

Vorige editie Rotary Gouden Knopentocht
Op Hemelvaartsdag: De Gouden Knopentocht in disco-stijl start op de Markt in Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 7 mei, 17:00
De Maten van de Keizer.
Luisterliedjes en poëzie met de Maten van de Keizer op 18 mei Cultuur 7 mei, 12:10
De beeldentuin van Galerie Beeldschoon.
Bezoek het Weldadig Oord en kom genieten van Beeldschone Kunst Algemeen 7 mei, 11:30

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.