Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Bibliotheek Giethoorn ontvangt Rabo-cheque voor elektrische Biebbakfiets

Steenwijkerland

GIETHOORN - Op donderdag 14 maart 2024 ontving de Bibliotheek Giethoorn een cheque ter waarde van 5.000 euro van de Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland. De Bibliotheek Giethoorn wendt dit bedrag aan voor een elektrische biebbakfiets om in heel het dorp op een milieuvriendelijke manier boeken en meer te bezorgen, wat heel handig is in een dorp met zo veel water.

“Omdat wij als Rabobank 125 jaar bestaan, stellen wij dit jaar eenmalig een extra bijdrage van 125.000 euro beschikbaar om lokaal te investeren in duurzame projecten en oplossingen”, zegt Theo Bouius, lid van de ledenraad van de Rabobank. “Een unieke samenwerking tussen lokale partijen en geweldig voor de buurt!”

Elektrische biebbakfiets 

Theo Bouius overhandigde de cheque aan Louwra van Leest, directeur-bestuurder van de Bibliotheek Kop van Overijssel, Staphorst en Zwartewaterland en Monique Siegersma, teamleider van de Bibliotheek Giethoorn. “Met de elektrische biebbakfiets komen we straks overal”, vertelt Monique Siegersma. “En dat is echt heel waardevol voor een dorp waar bereikbaarheid soms een uitdaging is. Door naar de mensen toe te gaan, maken we onze boeken en activiteiten bereikbaar voor iedereen. Ik kijk nu al uit naar al deze mooie momenten van ontmoeting.”

Belangrijke functie 

Na het overhandigen van de cheque besloot Theo Bouius ter plekke lid te worden van de Bibliotheek, zodat hij ook onbeperkt e-books via de OnlineBibliotheek kan lenen. “Ik lees veel online, maar wist helemaal niet dat de Bibliotheek dit ook aanbiedt”, aldus Theo Bouius. “Heel mooi dat ik op hetzelfde moment de belangrijke functie van de Bibliotheek zowel privé als vanuit de Rabobank kan ondersteunen.”

Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen gisteren
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 18 mei, 10:00
Breek door je Bubbel
VSBfonds ondersteunt verbindende ideeën met impuls 'Breek door je Bubbel' Algemeen 18 mei, 08:00
Afbeelding
55ste editie Wielerspektakel Steenwijk Sport 17 mei, 20:35
Afbeelding
Kinderen spelen de hoofdrol bij de Bibliotheek Kop van Overijssel Steenwijkerland 17 mei, 20:21
Bij het lassen wordt een laskap gedragen om de ogen te beschermen
Van lascursus tot workshop verzekeringen: Corso Vollenhove investeert in de toekomst Steenwijkerland 17 mei, 17:00