Staartmees
Staartmees Foto: Henk Bergsma

Vroege vogelzangexcursie op Koningsdag

Steenwijkerland

BAARS - Op zaterdag 27 april 2024, Koningsdag, organiseren IVN Noordwest Overijssel en KNNV De Noordwesthoek de traditionele vroege vogelzangexcursie. Dit jaar is de excursie in het gebied De Woldberg.

Wandel mee door dit gevarieerde terrein onder leiding van vogelliefhebbers Henk Bergsma en Albert Steenbergen. Het is een verrassing welke vogels zich laten zien of horen. Zit het weer mee dan bestaat er een grote kans dat je de overwinteraars hoort. Denk aan de roodborst, de winterkoning en de verschillende soorten mezen. Ook de vogels die net uit Afrika zijn teruggekeerd kunnen hun zang laten horen, zoals de boompieper, de tjiftjaf, fitis en de bonte vliegenvanger.

De vogelzang staat in deze excursie centraal. Ook zo benieuwd welke vogels zich laten horen? Wandel dan mee op Koningsdag.

Datum en tijd: Donderdag 27 april 2024 start om 7.00 uur

Verzamelen: Parkeerplaats ter hoogte van Bergweg 76, Baars. Vlakbij camping Het Kappie/ ‘t Landgoed Baars

Deelname: gratis. Meer informatie: Henk Bergsma, hbergsma@hotmail.nl telefoon 0521-514097 of Albert Steenbergen, albsteenbergen@hotmail.com, telefoon 0521-513547.

Afbeelding
Controle op waterkwaliteit zwemplassen van start Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Arnold Struik jr. neemt de leiding in Jos Verheijen Memorial driebandentoernooi Sport 17 uur geleden
Olde Veste - Jubbega
Bestuur Olde Veste doet hernieuwde oproep aan KNVB: 'Door Jubbega uit de competitie te nemen beloon je de club' Sport 19 uur geleden