Sporthal de Spronk in Vledder.
Sporthal de Spronk in Vledder. Foto: Google Maps

Eerste asielzoekers opgevangen in sporthal ‘De Spronk’

Westerveld

VLEDDER - Om hulp te bieden aan het overvolle aanmeldpunt voor asielzoekers in Ter Apel heeft de gemeente Westerveld voor een week een noodopvang gerealiseerd. In iets meer dan 24 uur is sporthal De Spronk te Vledder ingericht om 100 asielzoekers op te vangen. 

Dat had niet gerealiseerd kunnen worden zonder de inzet van de lokale ondernemers, de beheerder en het bestuur van De Spronk, het Rode Kruis, COA en Welzijn Mensenwerk.

Op donderdagavond 19 mei ontvingen de medewerkers van COA en het Rode Kruis de asielzoekers bij sporthal De Spronk in Vledder. Omstreeks 19.30 uur arriveerde de eerste bus met 20 mensen, veelal vrouwen en kinderen. Later die avond rond 23.30 uur kwam een tweede bus nog eens 29 mensen brengen. Daarmee heeft de gemeente Westerveld afgelopen nacht in totaal 49 asielzoekers vanuit Ter Apel opgevangen. Het is waarschijnlijk dat we de komende dagen meer mensen opvangen, tot maximaal 100, maar exacte aantallen zijn nog niet duidelijk.

Hulp van lokale ondernemers

Lokale ondernemers slagerij de Kei en supermarkt COOP Simonides verzorgen komende week de maaltijden en andere benodigdheden als babyvoeding en luiers. Ook dragen Restaurant de Tippe, Restaurant China Garden en Herberg de Wilde Hof op verschillende manieren hun steentje bij. Dankzij ieders inzet en de geweldige samenwerking met de sporthalbeheerder hebben 49 asielzoekers voor nu een veilig en warm onderkomen.

Afbeelding
Arnold Struik jr. neemt de leiding in Jos Verheijen Memorial driebandentoernooi Sport 8 uur geleden
Olde Veste - Jubbega
Bestuur Olde Veste doet hernieuwde oproep aan KNVB: 'Door Jubbega uit de competitie te nemen beloon je de club' Sport 10 uur geleden
Jan Vayne en Adriaan Stoet
Wiedenconcert met Jan Vayne en Adriaan Stoet Cultuur 10 uur geleden