Afbeelding
Foto: Logo RCN de Noordster

Vakantiepark De Noordster stelt chalets beschikbaar voor tijdelijke opvang asielzoekers

Westerveld

DWINGELOO - Om de druk op het overvolle aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel te verlichten, zijn er dringend extra opvanglocaties nodig. In samenwerking met RCN Vakantiepark De Noordster in Dwingeloo kan gemeente Westerveld tegemoet komen aan de noodoproep die eerder aan gemeenten werd gedaan. 

Het vakantiepark stelt voor de periode van 3 oktober tot 1 december 2022 elf chaletwoningen beschikbaar voor de opvang van asielzoekers. Dit houdt in dat gedurende deze periode er tot maximaal 40 asielzoekers opgevangen kunnen worden op deze locatie, afhankelijk van de gezinssamenstelling. De gemeente, het COA en het vakantiepark werken samen om de noodopvang te realiseren. Ook zijn deze en andere instanties gedurende de opvang van de asielzoekers actief betrokken.

Crisisopvang

 De burgemeesters van de twaalf Drentse gemeenten hebben afgesproken gezamenlijk 450 asielzoekers op te vangen voor de periode van 1oktober tot en met 31 december 2022. Burgemeester Rikus Jager: “We zijn blij om bij te kunnen dragen aan deze opgave en dankbaar voor de samenwerking met RCV Vakantiepark De Noordster. Als gemeente werken we er hard aan om uiteindelijk voor 50 asielzoekers gedurende deze gehele periodenoodopvang te bieden. We zijn dan ook nog in gesprek met andere locaties.”

Vrijwilligers gezocht

Mocht u zelf een steentje willen bijdragen tijdens de opvang van de asielzoekers? Vrijwilligers zijn meer dan welkom. Neem hiervoor contact op met Welzijn Mensenwerk, telefonisch te bereiken tijdens kantooruren op 085 - 273 1444 of meld u direct aan op de website www.westerveldvoorelkaar.nl 

Olde Veste - Jubbega
Bestuur Olde Veste doet hernieuwde oproep aan KNVB: 'Door Jubbega uit de competitie te nemen beloon je de club' Sport 3 uur geleden
Jan Vayne en Adriaan Stoet
Wiedenconcert met Jan Vayne en Adriaan Stoet Cultuur 4 uur geleden
Schuurverkoop
Oldemarkt heeft 45 adressen met schuurverkoop Steenwijkerland 8 uur geleden