Wietse Ouwejan
Wietse Ouwejan Foto: aangeleverd

Orgelconcerten in de Kleine Kerk

Agenda

STEENWIJK - Ook deze zomer zal in de Kleine Kerk aan de Vrouwenstraat in Steenwijk weer een serie orgelconcerten worden gegeven. Wietse Ouwejan is als eerste aan de beurt op 20 juli. 

Wietse begon op zijn 8ste bij een kennis met orgellessen. Al snel daarna nam hij les bij Jochem Schuurman, hier bleef hij tot zijn 18de.

Sinds 2016 studeert hij aan het Prins Clausconservatorium in Groningen. Eerst de vooropleiding, nu de hoofdvakstudie. Hier krijgt hij les van Erwin Wiersinga, Sietze de Vries en voorheen eveneens van Theo Jellema. Masterclasses volgde hij bij Ville Urponen, Stef Tuinstra, Eric Lebrun, Matteo Imbruno, Wolfgang Zerer en Bernard Winsemius. Interpretatie- en bijvaklessen klavecimbel volgt Wietse bij Johan Hofmann. Momenteel studeert hij eveneens aan de LOTO (Landelijke Opleiding Tot Orgeladviseur). Zijn mentor is Peter van Dijk.

Wietse Ouwejan is sinds 2022 organist van de Grote Kerk in Emmen, waar hij het Meijer-orgel uit 1873 bespeelt. Tevens is hij organist in de Christelijk Gereformeerde Kerk in Drachten en de Oud Katholieke Kerk in Groningen. Wietse zal op het Van Oeckelenorgel een afwisselend programma uitvoeren met werken van Mendelssohn-Bartholdy, Schumann, Bach, Poma van Oevering, Lustig en Rheinberger.

Het concert begint om 14.00 uur en duurt ongeveer een uur. De kerk is de hele woensdag open van 10.30 – 16.00 uur. De toegang is vrij. Bovendien kun je dan de foto-expositie ‘Zoom in!’ bekijken.

Het concert maakt deel uit van een zomerserie orgelconcerten op de woensdagmiddagen in de Kleine Kerk. Hierna volgen nog:

  • 27 juli: Theo Jellema
  • 3 augustus Johan Smit
  • 10 augustus: Albert Driessen
  • 17 augustus: Willemijn Roodbergen

Meer informatie: www.kunstkleinekerksteenwijk.nl 

Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 18 mei, 16:00
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 18 mei, 14:00
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 18 mei, 10:00
Breek door je Bubbel
VSBfonds ondersteunt verbindende ideeën met impuls 'Breek door je Bubbel' Algemeen 18 mei, 08:00
Afbeelding
55ste editie Wielerspektakel Steenwijk Sport 17 mei, 20:35