Vlnr: Brian, Emiel en Dyon
Vlnr: Brian, Emiel en Dyon Foto: Saskia Lijkendijk

Bezorgheld Brian bezorgt De Kop in Steenwijk

· leestijd 1 minuut Algemeen

STEENWIJK – Brian ten Veen (13) uit Steenwijk-West is een van de eerste bezorgers die voor BrugMedia aan de slag is gegaan. Hoe het deze Bezorgheld bij zijn eerste krantenronde vorige week is vergaan, lees je hieronder.

‘Bezorghelden gezocht’, met koeienletters staat deze oproep in deze krant De Kop, de website en de sociale mediakanalen van uitgever BrugMedia. Brian is één van de eersten die daaraan gehoor geeft na een oproep van zijn moeder Sandra Lijkendijk. “Ik wilde graag een baantje hebben om een beetje geld te verdienen,” vertelt Brian. Het idee van zijn moeder om een krantenwijk te gaan lopen, ziet hij wel zitten. Brian legt contact met Jan de Jonge van BrugMedia, waarna zijn allereerste baantje snel is geregeld. De tweedejaars leerling van SC Eekeringe krijgt het centrum van Steenwijk toebedeeld.

225 brievenbussen
Vorige week maandagavond ontvangt Brian de eerste stapel kranten thuisbezorgd. Nog dezelfde avond gaat hij daarmee op pad. “Ik vond het wel een beetje spannend, want het was al donker,” zegt hij. Gelukkig krijgt Brian hulp van zijn broer want hij vindt het nog wel wat lastig om de krant in de goede volgorde te lopen en al de brievenbussen op te sporen. Het gaat gelukkig goed en op dinsdag heeft Brian na in totaal drie uurtjes werk al zijn 225 adressen van een krant voorzien. “Behalve bij een paar adressen waar ze de brievenbussen al dicht hadden gemaakt tegen vuurwerk,” merkt Brian op. Een mooie prestatie! Zodra hij de route uit zijn hoofd kent, verwacht hij nog een stuk eerder klaar te zijn.

Mountainbike
Brian heeft trouwens ook twee jongens uit zijn klas enthousiast gemaakt om een krantenwijk te nemen. Emiel Zeefat (13) en Dyon van Oostende (13) bezorgen nu De Kop in andere wijken in Steenwijk. Op de vraag wat Brian met zijn verdiende geld wil gaan doen, heeft hij meteen een antwoord klaar. “Ik ga voor iets leuks sparen, ik denk een mountainbike of een muziekbox,” zegt hij met een brede grijns op zijn gezicht.

Wil jij ook bezorger worden, meld je dan aan bij BrugMedia, want nog niet alle wijken zijn voorzien.
Bel voor meer informatie met Bianca Schutte, telefoon 038-3331027 of mail bianca@brugmedia.nl of bel met Jan de Jonge, telefoon 06-15014867 of kijk op onze website.

Afbeelding
Bijzondere pennen stelen de show in Bibliotheek Giethoorn en Oldemarkt Steenwijkerland 7 uur geleden
 Jaydy Schonewille en Jolijn Liezen
Finales op Olympische kwalificatietoernooi voor zwemmers Steenwijk '34 Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Woningcorporaties geven antwoord op jouw vragen: Thema-avond georganiseerd door GroenLinks en PvdA Steenwijk 9 uur geleden
Afbeelding
Oscarwinnaar 'The Zone of Interest' bij Filmhuis Steenwijk Cultuur 13 uur geleden
Afbeelding
Koopjes in Steenwijk tijdens Zendemarkt en Voorjaarsbraderie: Voorjaarsbraderie uitgebreid met reuze klimattractie en glijbaan op de Markt Steenwijk 16 uur geleden
Sandra Lampe en Ronnie Venema
Voetbalvereniging d' Olde Veste '54 sluit met SC Heerenveen overeenkomst Sportief Partnerschap voor de jeugd Sport 18 apr, 20:54