Logo infopunt
Logo infopunt eigen

Groener in De Kop

Algemeen

STEENWIJK - Deze wekelijkse rubriek wordt gevuld door medewerkers en voorlichters van het Infopunt Duurzaam Doen uit Steenwijk. Elke week geven zij een tip waarmee we Steenwijkerland een stukje groener kunnen maken.

Corina de Feijter bijt het spits af. Zij doet de communicatie van het Infopunt en is lid van IK BEGIN. Deze groep vrijwilligers zet zich in om inwoners van Steenwijkerland bewust te maken van mogelijkheden om energie te besparen en zo samen te zorgen voor een duurzame en meer groene leefomgeving.
De hoge gasprijs beheerst al weken het nieuws. De energierekening dreigt hierdoor voor veel mensen onbetaalbaar te worden. Je kunt een aantal dingen zelf doen om te besparen op je energiekosten. De eerste besparingstip vind je hieronder:

Zet ‘m op 60ºC
De meeste cv-ketels staan op de fabrieksinstelling van 80ºC. Ook installateurs doen dat. Het idee is dat het dan altijd warm blijft in huis, ook als jouw huis slecht gesoleerd is of als het heel koud is. Je gebruikt dan wel meer energie dan nodig is en betaalt dus eigenlijk te veel. De cv-ketel werkt efficiënter op 60ºC. Stel de ketel daar dus op in. Deze snelle besparing scheelt je veel gas en dus geld. En dit zonder verlies van comfort. Je loopt geen risico op een koude douche. Het is vrij eenvoudig zelf te doen. Kijk hiervoor op de website zetmop60.nl.

Wil je meer tips of adviezen over hoe je energie kunt besparen of je huis energiezuiniger kunt maken? Kom dan langs in het Infopunt Duurzaam Doen, Kerkstraat 4 in Steenwijk. Onze voorlichters helpen je graag verder. Kijk voor meer informatie op: duurzaamsteenwijkerland.nl.

Video over de Canondagen
Canondagen in Drenthe: Van fietsen langs de Koloniën van Weldadigheid tot meehelpen op de boerderij van een hunebedbouwer Steenwijkerland 5 uur geleden
Afbeelding
Eén huurdersvereniging voor alle huurders van Woonconcept Steenwijkerland 7 uur geleden
Afbeelding
In the Picture deel 24: de vrijwilligers van de Van Swieten Inspiratietuin Column 8 uur geleden
De drie punten van de gewonnen wedstrijd tegen Jubbega krijgt Olde Veste terug
VV Jubbega speelt competitie toch uit: Olde Veste tekent met succes bezwaar aan tegen KNVB Sport Insta-Dekop 11 uur geleden
Arend en Willy van Dalsem met burgemeester Rob Bats
Echtpaar Arend en Willy Van Dalsem-Remmelts is 65 jaar getrouwd Steenwijk Insta-Dekop 22 apr, 16:00
Doorbraak van de Kamperdijk, 1825
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 22 apr, 15:34

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.