Nanda Loeve tijdens een uitje naar Avifauna.
Nanda Loeve tijdens een uitje naar Avifauna. Foto: Eigen foto

Postbode Nanda bedankt Wilhelminaoord

· leestijd 1 minuut Algemeen

WILHELMINAOORD – Nanda Loeve uit Noordwolde-Zuid bezorgt komende vrijdag 8 juli al 12,5 jaar de post in Wilhelminaoord. Inwoners van het dorp vonden een lief briefje van de jubilerende postbode in het berichtenkastje naast de brievenbus. 

Volgens Nanda is haar jubileum een mooie gelegenheid om de mensen te bedanken “voor de vele flesjes water, kopjes thee en versnaperingen. Maar ook voor de verrassingen die ik krijg rond kerst. Ik waardeer dit zeer.” Nanda vindt het ook heel fijn dat ze af en toe ergens mag schuilen als het hard regent of even mag opwarmen als het erg koud is. “Je kunt wel zeggen dat ik een band heb met de inwoners van Wilhelminaoord. Als postbode kijk ik een klein beetje mee in hun levens. Huwelijken, geboortes, het opgroeien van de kinderen. Maar ook scheidingen en mensen die overlijden.” Nanda is zelfs op de begrafenis van iemand uit Wilhelminaoord geweest. “Dat beschouw ik als een eer.”

Voordat ze de post van PostNL ging bezorgen in Wilhelminaoord, werkte Nanda meer dan 10 jaar voor Noord Net Regiopost in Burgum. In totaal is ze dus al meer dan 20 jaar postbezorger. Ze hoopt dat ze de post in Wilhelminaoord nog vele jaren mag bezorgen. “Ik ben nu 57, en moet sowieso tot mijn 67ste blijven werken. Maar ik hoop nog er nog veel meer jaren aan te kunnen plakken, want ik vind mijn werk erg leuk. Dat komt door het buiten zijn en zeker ook door het leuke contact met mensen. Ik voel me echt een beetje verweven met het dorp.”

TV-gids en Libelle

Of het gaat lukken om nog heel lang de post te blijven bezorgen, hangt volgens Nanda af van de ontwikkelingen op de postmarkt. “In Wilhelminaoord wonen relatief veel oudere mensen. Die hebben nog een tv-gids en lezen tijdschriften als de Libelle en de Margriet. Dus wat dat betreft maak ik me nog geen zorgen.’

Nanda woont al 28 jaar in Noordwolde-Zuid met haar man. Ze heeft zes kinderen en twee kleinkinderen. In haar vrije tijd mag ze graag steppen, sporten en diamond painten.

De brief van Nanda aan de mensen in Wilhelminaoord.
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column gisteren
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 18 mei, 10:00
Breek door je Bubbel
VSBfonds ondersteunt verbindende ideeën met impuls 'Breek door je Bubbel' Algemeen 18 mei, 08:00
Afbeelding
55ste editie Wielerspektakel Steenwijk Sport 17 mei, 20:35
Afbeelding
Kinderen spelen de hoofdrol bij de Bibliotheek Kop van Overijssel Steenwijkerland 17 mei, 20:21