Werk van Studio Frank Havermans
Werk van Studio Frank Havermans Foto: Rene de Wit

Lezing installatiekunstenaar Frank Havermans in De Meenthe op 11 januari

Cultuur

STEENWIJK - De Commissie Beeldende Kunst Steenwijkerland (CBK) organiseert samen met Rabo Theater De Meenthe dit voorjaar weer vier lezingen over kunst in de openbare ruimte. Frank Havermans, installatiekunstenaar, komt op 11 januari een lezing geven over zijn architectonische installaties.

Frank Havermans studeerde architectonische vormgeving aan de Academie voor Beeldende Kunsten Sint-Joost in Breda. Zijn afstudeerproject werd in 1993 bekroond met de publieksprijs van de beroepsvereniging Nederlandse interieurarchitecten (BNI). Hij is werkzaam als installatiekunstenaar en ontwerpt diverse architectonische installaties. In zijn TOFUD-project werkt hij zijn ideeën over complexe processen binnen de stadsontwikkeling uit. In 2010 werd hij in de gelegenheid gesteld om als Artists in Residence zijn ideeën over de toekomstige ontwikkeling van de Amsterdamse Zuidas vorm te geven.

Prijzen

In 1996 en in 2006 won hij de houtarchitectuurprijs. Zijn werk was onder meer buiten Nederland te zien op de 7e Architectuurbiënnale in São Paulo. Deze inzending van het Nederlands Architectuurinstituut, getiteld ‘Tangible Traces - Dutch Architecture and Design in the making’ was daarna ook te zien in Hongkong, Wenen, Jakarta en in Arnhem.
In Nederland werd zijn werk verder onder meer geëxposeerd in het Van Abbemuseum in Eindhoven, in Fort Asperen en in het Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch.

U kunt kaarten voor deze lezing reserveren bij De Meenthe: www.demeenthe.nl of 0521-514004. De lezing begint om 20.15 uur.

Werk van Studio Frank Havermans