Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Jong en oud vermaakt zich volop bij de Bibliotheek Steenwijk

· leestijd 1 minuut Algemeen

STEENWIJK - De komende weken zijn er weer tal van activiteiten voor jong en oud in de Bibliotheek Steenwijk. Zo kunnen kinderen van 8 tot 12 jaar zich aanmelden voor de workshop ‘Maak een game met Bloxels’ en zijn ouderen van harte welkom om onder het genot van een kop koffie in gesprek te gaan met Stichting Knarrenhof. Nieuwsgierig? Lees dan vooral verder.

Iedere laatste dinsdag van de maand is er Voorlezen & Knutselen voor kinderen vanaf 4 jaar in de Bibliotheek Steenwijk. De eerst volgende keer is op dinsdag 27 februari 2024 om 14.45 uur. Na het voorlezen van een verhaal maken de kinderen er zelf een mooi knutselwerkje bij. Deelname kost één euro. In de Bibliotheek Oldemarkt is er op vrijdag 1 maart 2024 van 14.30 tot 16.00 uur de workshop ‘Maak een game met Bloxels’. Bloxels is een app, waarin je een game in de stijl van Mario Bros maakt om deze vervolgens samen met vrienden te spelen. Deelname kost 1,50 euro.

Spelletjes 

De Bibliotheek Steenwijk heeft ook iets nieuws: een spelletjesavond voor jongeren. Jongeren vanaf 20 jaar zijn op vrijdag 1 maart 2024 van harte welkom om van 19.30 tot 21.30 uur spelletjes als Ticket to Ride en Pandemic te komen spelen. Voor de hapjes en drankjes vraagt de Bibliotheek een bijdrage van 2 euro per persoon. Voor ouderen volgt er op maandag 4 maart 2024 van 15.00 tot 16.30 uur een spelletjesmiddag met Rummikub, Mens-erger-je-niet en Yatzee. Deelname is gratis.

En meer 

In de Bibliotheek Steenwijk gaat Stichting Knarrenhof op dinsdag 27 februari 2024 van 13.00 tot 14.15 uur met ouderen in gesprek over dit unieke concept van veilig wonen met veel privacy én alle voordelen van samenwonen. De volgende dag, woensdag 28 februari 2024 haakt de Bibliotheek Steenwijk al weer aan bij de online muziekbingo van Zorggroep Noorderboog. Deelname aan beide activiteiten is gratis.

Aanmelden Voor alle hiervoor genoemde activiteiten kunnen belangstellenden zich aanmelden via de website www.bibliotheekkopvanoverijssel.nl/agenda.

Afbeelding
De energiecoach vertelt: ventileren blijft noodzakelijk: Zorg voor een gezond binnenklimaat Steenwijkerland 7 uur geleden
Afbeelding
Donderdag 30 mei a.s.: speeddaten met VSBfonds voor financiering sociale projecten in Overijssel Algemeen 9 uur geleden
Aanvallende actie van Jason Huisman
Update: Olde Veste wint laatste competitiewedstrijd tegen Alcides met 3-1 Met foto- en videoverslag 10 uur geleden