Van Queen worden meerdere nummers gekozen
Van Queen worden meerdere nummers gekozen Foto: Carl Lender

Queen uitvaarttopper van de toekomst in Overijssel: Monuta presenteert Top 10 Uitvaartmuziek

· leestijd 1 minuut Algemeen

Vandaag publiceert Monuta de Uitvaartmuziek Top 10 van afgespeelde nummers tijdens uitvaarten in het afgelopen jaar. Als je de inwoners van Overijssel nú echter vraagt welke muziek zij graag willen bij hun eigen afscheid, ontstaat er een hele andere voorkeurslijst. Waar Time to Say Goodbye en het Ave Maria al jarenlang stuivertje wisselen aan de top van de Monuta Uitvaartmuziek Top 10, luisteren we bij Overijsselse uitvaarten in de toekomst mogelijk veel naar Queen en Marco Borsato. 53% van de mensen in Overijssel weet al precies wat er gedraaid moet worden, of heeft daar wel een idee over. Dat blijkt uit onderzoek dat Monuta liet uitvoeren in aanvulling op haar jaarlijkse Uitvaartmuziek Top 10. 


Foto: Aangeleverd

Open over afscheid
In Overijssel staan er talloze verschillende nummers op de wensenlijst, wat symbool staat voor een heel persoonlijke invulling van een afscheid. Over muziekkeuzes wordt vaker gepraat dan over afscheidswensen in bredere zin. 40% van de mensen in Overijssel heeft de wensen rondom uitvaartmuziek al eens besproken met anderen. Daarmee zijn ze opener over dit onderwerp dan gemiddeld Nederland (34%). Vooral om dierbaren niet met vragen achter te laten. “We vinden het prachtig om te zien dat steeds meer mensen praten over hun muziekwensen. We weten namelijk uit ervaring dat het nabestaanden veel rust geeft als ze weten wat jij had gewild. Muziek is een geschikte gespreksstarter om open over afscheid te zijn en te bespreken hoe jij je uitvaart voor je ziet. En dat stimuleren we dan ook met volle overtuiging”, zo vertelt Corné Mulders, directeur Uitvaartzorg bij Monuta.

Meer variatie in de toekomst
Trends in uitvaartmuziek veranderen door de jaren heen. En ook als je ouder wordt, kunnen je voorkeuren weer veranderen. Het is dus niet gek dat de huidige toplijst verschilt van wensen voor toekomstige afscheidsceremonies. Van Queen worden diverse nummers genoemd. Who Wants to Live Forever het vaakst, maar ook Bohemian RhapsodyDon’t Stop me Now en Show Must Go OnVan Marco Borsato komt Afscheid nemen bestaat niet het meest voor op de lijst. 

Monuta Uitvaartmuziek top 10 van 2024  
De Monuta Uitvaartmuziek Top 10 wordt al jaren aangevoerd door de klassiekers Time to Say Goodbye van Andrea Bocelli en Sarah Brightman, het Ave Maria in diverse uitvoeringen en Trein naar Niemandsland van Frans Bauer. Zo ook in de nieuwe Top 10, die Monuta vandaag publiceert. Daarnaast zien we veel Nederlandstalige nummers. Rob de Nijs kwam met Zo zal het zijn nog niet eerder voor in de lijst. Mulders: “Het is voor het eerst dat we onze toplijst van daadwerkelijk afgespeelde nummers bij uitvaarten kunnen leggen naast wensen van Nederlanders in het algemeen. Zo zie je maar hoe persoonlijk je een uitvaart kunt maken. Dat betekent veel voor nabestaanden. Daarom nodigen we iedereen ook uit om er met elkaar over te praten of het (online) ergens te noteren. 

Afbeelding
Jubbega in de eerder dit seizoen gespeelde wedstrijd tegen Olde Veste
Nieuwe ontwikkeling: Jubbega gaat tóch de competitie niet uitspelen Sport gisteren
Afbeelding
Hey Terugwinnaar, doe jij ook mee met de grondstoffenspeurtocht? Speur mee in Steenwijk en win bioscoopkaartjes Steenwijk 26 apr, 11:30
Afbeelding
Olde Veste wint halve bekerfinale van SVBO Emmen Met video 26 apr, 10:10