zeehond
zeehond Foto: Lukas de Vries

Roadtrippen op een Mexicaans schiereiland

· leestijd 1 minuut Column

Michelle de Jonge en Lukas de Vries uit Steenwijk maken een grote reis. Deel elf van deze reisblog gaat over roadtrippen op Baja California.

Op naar een heel nieuw stukje Mexico! Op naar Baja California. Na drie weken Merida, mede doordat we daar corona opliepen en in quarantaine moesten, zijn we helemaal klaar voor nieuwe avonturen! De komende twee weken gaan we roadtrippen door dit prachtige schiereiland. De omgeving is totaal anders dan we tot nu toe gezien hebben, met woestijnachtige vlaktes, cactussen zover het oog reikt en prachtige bergen. De temperatuur is ook even wennen, met overdag ongeveer 23 graden. Dat is natuurlijk heerlijk als de zon schijnt (en dat doet ‘ie) maar ‘s avonds koelt het er flink af! Onze vlucht vanaf Merida landt in het zuidelijkste puntje van Baja California, in San José del Cabo. Hier halen we onze huurauto op. Heerlijk om de vrijheid van een eigen auto weer te ervaren. De Airbnb die we geboekt hebben, ziet er keurig uit en het bed slaapt heerlijk na een lange dag reizen.

Zeehonden
De volgende dag zijn we uitgerust en klaar om de omgeving te verkennen. Naast het slaperige stadje San José del Cabo, ligt Cabo San Lucas. Beide stadjes worden door de Mexicanen ook wel liefkozend Los Cabos genoemd. Cabo San Lucas is een heel stuk drukker en hier vind je de grote jachtschepen, dure restaurants en enorme resorts. Leuk om even doorheen te struinen voor een middagje. In de haven spotten we trouwens verschillende zeehonden, die rustig voor onze lens poseren. Wat een geslaagde eerste dag! Die avond weten we beiden zeker: wij gaan ons hier prima vermaken de aankomende twee weken!

Baja California
Jannie Mol bij de huldiging 65 jaar lid, Jannie Baas (links) en Marie Strating -
Vrouwen van Nu Polder II/Steenwijkerwold viert 75-jarige jubileum in de Proefkolonie Steenwijkerland 3 mei, 12:00
De nieuwe trainer Peter Joustra -
Dubbelinterview: Peter Joustra volgt Hans Nijmeyer op als trainer van DIOS Sport 3 mei, 10:42
De tuin aan de Van Goghstraat
Tuincafé op zaterdag 4 mei in Steenwijk-West Steenwijk 3 mei, 08:00
Afbeelding
Automobilist gewond na aanrijding met trekker aan de Jan van Nassauweg in Giethoorn Met tien foto's 2 mei, 20:57
Charity Oppers (rechts) en Paula Bierma
Gratis training Samen Dementievriendelijk in Vollenhove Steenwijkerland 2 mei, 19:12
Afbeelding
Op maandag Workshop Fiets- en wandelapp Fietsknoop in Bibliotheek Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 2 mei, 19:00