Afbeelding
Poster: Farewell Paradise

Filmhuis Oldemarkt draait weer

Cultuur

OLDEMARKT - Filmhuis Oldemarkt draait weer! Op vrijdag 11 februari 2022 is The Father te zien en op 25 februari ‘Farewell Paradise’.

‘The Father’ is het fascinerende portret van een man, die zijn grip op de realiteit aan het verliezen is. De briljante vertolking van Anthony Hopkins laat je geen moment los, want regisseur Florian Zeller toont de wereld zoals die zich aan het dementerende brein voordoet. Olivia Colman als dochter Anne, maakt haar onmacht zowel als haar liefde tastbaar. En de muziek van Ludovico Einaudi past deze film als een handschoen. Aanvang film 19.30 uur, speelduur 97 min.

‘Farewell Paradise’
Regisseuse Sonja Wyss confronteert pas op haar 53e haar ouders en drie oudere zussen, ieder afzonderlijk, met hun pijnlijke verleden. Als jong gezin leefden ze vredig op de Bahama’s tot de moeder erachter kwam, dat haar man vreemd ging. Geschokt en radeloos vertrekt moeder acuut met de vier dochters tussen drie en twaalf jaar naar Zwitserland. Van de reeks breuken die deze emigratie teweeg brengt, vertellen alle zes gezinsleden wat ze toen ervoeren.

Sprankelende film
Verwacht als kijker geen spectaculaire plaatjes, maar toch een sprankelende film, door de levensechte scènes en eerlijke verhalen van deze sterke karakters. Prachtig is tot slot het voorstellen van de latere relaties. Aanvang film 19.30 uur, speelduur 88 minuten.

Welkom in De Landerijen, de Weeren 1, Oldemarkt. Reserveren en info op filmhuisoldemarkt.nl of bel Susanne Gabrieël 06-23119492. Toegangsprijs € 8, pinnen is mogelijk. Coronacheck bij de ingang. 

Afbeelding
Arnold Struik jr. neemt de leiding in Jos Verheijen Memorial driebandentoernooi Sport 12 uur geleden
Olde Veste - Jubbega
Bestuur Olde Veste doet hernieuwde oproep aan KNVB: 'Door Jubbega uit de competitie te nemen beloon je de club' Sport 13 uur geleden
Jan Vayne en Adriaan Stoet
Wiedenconcert met Jan Vayne en Adriaan Stoet Cultuur 13 uur geleden